Yπό έλεγχο στην Ελλάδα για τις υποκλοπές τρεις Κύπριοι, αξιωματούχοι σε ισάριθμες “περίεργες” εταιρίες

Photo via pixabay




Νέα στοιχεία διασυνδέουν την Κύπρο με τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα σε σχέση με τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Φιλελεύθερου” (ρεπορτάζ Φάνης Μακρίδης), ολοένα και πληθαίνουν.

Όπως διαπιστώνεται από νέα δεδομένα που προέκυψαν και παρουσιάζει ο “Φιλελεύθερος”, τρεις από τις ελλαδικές εταιρείες οι οποίες διερευνήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ) της Ελλάδας στην αρχή του καλοκαιριού για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, έχουν Ελληνοκύπριους αξιωματούχους. Μάλιστα, ένα εξ αυτών των προσώπων κλήθηκε να δώσει διευκρινίσεις σε μέλη του κλιμακίου της ΕΑΔ.

Και οι τρεις εταιρείες είναι εγγεγραμμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και έχουν συνδεθεί με την Intellexa Α.Ε. συμφερόντων του γνωστού Ταλ Ντίλιαν, ιδιοκτήτη του βαν παρακολουθήσεων (WiSpear) που ήταν σταθμευμένο στην Αλέξανδρου Παναγούλη στη Λάρνακα.

Αυτές οι επιχειρηματικές οντότητες, λοιπόν, αποτέλεσαν αντικείμενο ερευνών της ΕΑΔ με αφορμή τις παρακολουθήσεις σε βάρος του Ελλαδίτη δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη.

Το κινητό τηλέφωνο του τελευταίου, όπως αποκαλύφθηκε τον περασμένο Απρίλιο (Inside Story), είχε «επιμολυνθεί» με το Predator και για περίοδο 10 εβδομάδων γινόταν υποκλοπή των δεδομένων ιδιωτικής επικοινωνίας του.

Ειδικότερα ο γεννηθείς στην Κύπρο ιδιωτικός υπάλληλος Π.Α. είναι ο μοναδικός Σύμβουλος-διαχειριστής της Hermes Technologies, ενώ η κα. Π.Κ. με δηλωμένο τόπο γεννήσεως παραλιακή πόλη της Κύπρου, εμφανίζεται στην εταιρεία Feroveno Limited ως «Νόμιμη Εκπρόσωπος, Αντιπρόσωπος, Πληρεξούσια, και Αντίκλητος του Υποκαταστήματος στην Ελλάδα.

Το τρίτο άτομο που συνδέεται με την υπόθεση είναι η 44χρονη Κ.Θ. που στις 24/6/2021 εκλέχθηκε «Σύμβουλος-Διαχειριστής» της εταιρείας «Apollo Technologies».

Με πληροφορίες Φιλελεύθερος

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο μνημόσυνο του Μιχαλάκη Παρίδη, στην Αναφωτία: Θα μιλήσει για τον τομεάρχη της ΕΟΚΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: