Ξενοδοχειακή άνθηση στην Αθήνα μετά από δέκα χρόνια κρίσης: Είναι ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές της Ευρώπης

FILE PHOTO: Τουρίστες βγάζουν φωτογραφίες στην είσοδο της βιβλιοθήκης του Αδριανού, στην πλατεία Μοναστηρακίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Στην «ξενοδοχειακή έκρηξη στην Αθήνα» αναφέρεται ανταπόκριση της κας Alexia Kefalas, στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro επισημαίνοντας ταυτόχρονα την επιστροφή του τουρισμού στη χώρα, η οποία, όπως τονίζει, «έχει γίνει ξανά οικονομικά δυναμική».

Υπογραμμίζει την παρουσία αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα προσωπικοτήτων, όπως η ’Emma Stone, ο Magic Johnson, ο Elon Musk ή ακόμα και ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί (Nicolas Sarkozy), αλλά και εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών, που θα μπορούσαν να σπάσουν το ρεκόρ του 2019, καθώς, όπως σημειώνει, τον  Ιούνιο, το Υπουργείο Τουρισμού κατέγραψε 3,48 εκ. αφίξεις μέσω αεροδρομίων, μερικές εκατοντάδες περισσότερους επισκέπτες από τον Ιούνιο του 2019, πριν από την πανδημία.

Υπογραμμίζει την ανέκαθεν προσέλκυση των τουριστών από τα νησιά, αλλά και από την Αθήνα, στην οποία, όπως σημειώνει, «λίγα μέτρα από τα απομεινάρια της Ακρόπολης και το γεμάτο πορτοκαλιές πεζόδρομό της, είναι αδύνατο να αγνοήσουμε τα πολλά εργοτάξια, που βρίσκονται σε εξέλιξη και τα τζιτζίκια του Παρθενώνα δεν πνίγουν τη φασαρία των σφυριών και το μπαλέτο των γερανών, που σηκώνουν σύννεφα λεπτής σκόνης, που αναμιγνύονται με τις ακτίνες του ήλιου».

Παρατίθεται δήλωση του προέδρου των ξενοδόχων της Αθήνας Αλέξανδρου Βασσιλικού, ότι «δεν πρόκειται για απλά οδικά έργα αλλά για επενδύσεις που θα βαρύνουν το ΑΕΠ της χώρας».

Γίνεται αναφορά στην αύξηση των ξενοδοχείων στην πρωτεύουσα σε λιγότερα από πέντε χρόνια και σημειώνεται, ότι σύμφωνα με έρευνα της εξειδικευμένης εταιρείας GBR, το 83% των νέων ξενοδοχείων συγκεντρώνεται στο κέντρο, εκ των οποίων τα περισσότερα ανήκουν στην κατηγορία των 4 αστέρων και το 32% στην κατηγορία των 5 αστέρων.

Επισημαίνεται η παρουσία μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων και επενδυτικών κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των ακινήτων, συμπεριλαμβανομένων των MarriottAccorBrownWyndhamFour SeasonsHyattConvo, με άλλα να βρίσκονται σε διαδικασία εισόδου στην αγορά της Αθήνας, όπως η Radisson στην ευκατάστατη συνοικία του Κολωνακίου, η One&Only ή οι διεθνείς μάρκες που διεκδικούν να καθιερωθούν ως προτεραιότητα στο νέο συγκρότημα, τόσο πολυτελές όσο και οικολογικό, στο Ελληνικό, στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

«Αυτά τα επενδυτικά κεφάλαια ή οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων που ανακαινίζουν παλιά ξενοδοχεία ή χτίζουν νέα, το κάνουν σε συνεργασία με επαγγελματίες του ελληνικού τομέα. Ακούνε τις απόψεις και χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία των Ελλήνων, την οποία συνδέουν με τη δική τους», προσθέτει ο Αλέξανδρος Βασιλικός.

Ο τελευταίος, όπως σημειώνεται, επικεφαλής μιας οικογενειακής αλυσίδας, δεν βλέπει την παρουσία αυτών των μεγάλων αλυσίδων ως εμπόδιο στα δικά του έργα, αλλά ως «απόδειξη εμπιστοσύνης, μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, στην οποία αντιπαρατέθηκε μια κρίση υγείας».

Με την ανάληψη του Hilton, η εταιρεία Ionian Hotels έχει στοιχηματίσει στις δυνατότητες της πρωτεύουσας σημειώνει  η κα Kefalas, με τον πρόεδρο της εταιρείας  Fazin Walizadeh να αναφέρει:

 «Η Αθήνα αναδεικνύεται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές στην Ευρώπη για ταξίδι ή εγκατάσταση. Ως εκ τούτου, αναπτύσσουμε μια πολυδιάστατη αστική προσφορά σε αυτό το εμβληματικό μέρος, προκειμένου να προσελκύσουμε ένα διαφοροποιημένο διεθνές κοινό, καλωσορίζοντας ταυτόχρονα  και τους Αθηναίους».

Υπογραμμίζεται η μοναδικότητα αυτού του έργου, καθώς πρόκειται για μια πόλη μέσα στην πόλη, με ένα ξενοδοχείο Conrad στη μία πλευρά, κατοικίες Waldorf Astoria από την άλλη, καθώς και ένα ιδιωτικό κλαμπ, εστιατόρια, καταστήματα, επιχειρήσεις, ακόμη και κέντρα ευεξίας, ως προς το οποίο ο κ. Walizadeh τονίζει:

«Φιλοδοξούμε έτσι να προσθέσουμε σημαντική αξία στο τουριστικό τοπίο της Αθήνας και να συνδέσουμε τους επισκέπτες και τους κατοίκους με το αυθεντικό πνεύμα αυτής της σύγχρονης πόλης».

Ωστόσο, κατά την ίδια, μπορεί αυτές οι επενδύσεις εμπλουτίσουν την προσφορά της Αθήνας, η οποία γίνεται δημοφιλής προορισμός, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, για τουριστικές ή επαγγελματικές αποδράσεις, αλλά η χώρα έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, όσον αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών της, με την Αθήνα να παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, που δεν διαθέτει συνεδριακό κέντρο.

ΠΗΓΗ: Le Figaro, Alexia Kefalas – Grèce: boom hôtelier à Athènes après dix ans de crise

Η κυρία Μαρκουλλή, όπως πάντα, λέει τη δική της “αλήθεια”: Ήταν παρούσα στην περίφημη συνάντηση και έκρυψε το περιεχόμενο της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: