Ξεμένει από στρατηγούς ο Ρωσικός στρατός: 6 απομακρύνθηκαν 10 σκοτώθηκαν – Καταγράφει το Βρετανικό υπουργείο Αμυνας

File photo Ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού




Τουλάχιστον έξι Ρώσοι διοικητές απομακρύνθηκαν από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία λόγω της κακής απόδοσης των ενόπλων δυνάμεων της Μόσχας στο πεδίο της μάχης: οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες γράφουν στην καθημερινή τους ενημέρωση για την κατάσταση στη χώρα.

Σε αυτές τις απολύσεις, υπογραμμίζει η έκθεση που δημοσίευσε το Υπουργείο Άμυνας στο Twitter, προστίθενται τουλάχιστον 10 Ρώσοι στρατηγοί που έχασαν τη ζωή τους κάτω από ουκρανικά πυρά και το σωρευτικό αποτέλεσμα αυτών των απωλειών πιθανώς συμβάλλει στις τακτικές και επιχειρησιακές δυσκολίες της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι διοικητές της ανατολικής και δυτικής ρωσικής στρατιωτικής περιφέρειας πιθανότατα έχασαν τη διοίκηση. Ο στρατηγός Aleksandr Chayko απολύθηκε από διοικητής της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας τον Μάιο. Ο στρατηγός Aleksandr Zhuravlev, ο οποίος διοικούσε τη Δυτική Στρατιωτική Περιοχή από το 2018, απουσίαζε από την Ημέρα του Ρωσικού Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη στις 31 Ιουλίου και πιθανότατα αντικαταστάθηκε από τον αντιστράτηγο Βλαντιμίρ Κοτσέτκοφ.

Ο στρατηγός Aleksandr Vladimirovich Dvornikov απομακρύνθηκε αργότερα αφού του δόθηκε η γενική διοίκηση της επιχείρησης στην Ουκρανία, ενώ ο στρατηγός Sergei Surovikin ανέλαβε τη διοίκηση της Νότιας Ανασυγκρότησης Δυνάμεων από τον στρατηγό Gennady Valeryevich Zhidko.

Με πληροφορίες από repubblica.it
Ελλάδα Αθήνα 

Νέα επίθεση στον σταθμό της Ζαπορίζια: Για κίνδυνο πυρηνικής καταστροφής κάνει λόγο ο επικεφαλής της IAEA

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: