Στο έλεος της κλιματικής αλλαγής: 1000 εγκλωβισμένοι από πλημμύρες στην Κοιλάδα του Θανάτου, μεγάλες πυρκαγιές στην Ισπανία

File photo: Ακόμη και την απόκοσμη Κοιλάδα του θανάτου στην Καλιφόρνια έπληξαν οι καταστροφικές πλημμύρες. EPA/ETIENNE LAURENT




Mεγάλες πλημμύρες σαρώνουν την Κοιλάδα του Θανάτου στην Καλιφόρνια, απειλώντας τουλάχιστον 1.000 ανθρώπους, καθώς τα αυτοκίνητα τους θάφτηκαν κάτω από τόνους νερού και δρόμοι έκλεισαν γύρω από το γνωστό πάρκο.

Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματίες, όμως 1.000 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα στο πάρκο και είναι αδύνατο να βγουν και δεκάδες αυτοκίνητα θάφτηκαν κάτω από μπάζα και τόνους λάσπης.

Την ίδια ώρα τεράστιες πυρκαγιές μαίνονται εκτός ελέγχου στη Γαλικία της Ισπανίας απειλώντας σπίτια και αναγκάζοντας εκατοντάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τη μανία της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει στάχτη 8 χιλιάδες στρέμματα δάσους, ενώ οι αρχές αύξησαν το συναγερμό, καθώς οι πύρινες φλόγες πλησιάζουν όλο και περισσότερο τις κατοικημένες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή: Οι σειρήνες του συναγερμού ήχησαν και στο Τελ Αβίβ

 

 

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: