Πήρε τα κεφάλια 6 ακόμη στρατηγών του ο Πούτιν: “Βάλτωσε” η εισβολή του και ψεύδεται εσκεμμένα, λέει το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας [videos]

File photo: Το αφήγημα του Πούτιν δεν οδηγεί πουθενά καθώς στο πεδίο η Ρωσία έχει ήδη ηττηθεί. .! Screenshot via YouTube




Το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου κατηγορεί τη Ρωσία ότι διαδίδει «σκόπιμη παραπληροφόρηση» καθώς ισχυρίζεται ότι σκόπιμα επιβραδύνει τον ρυθμό της στρατιωτικής της εισβολής στην Ουκρανία.

  • Ο πραγματικός λόγος, αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας,  είναι ότι η επίθεση της Μόσχας έχει «βαλτώσει» επειδή ο στρατός της έχει κακές επιδόσεις και η ουκρανική αντίσταση παραμένει ισχυρή.

Παράλληλα, το υπουργείο λέει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου «απέλυσαν τουλάχιστον έξι στρατηγούς», ως αποτέλεσμα αυτών των αποκαρδιωτικών επιδόσεων.

Στην καθημερινή του ενημέρωση, το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, ανέφερε:

«Στις 24 Αυγούστου 2022, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης ότι η Ρωσία σκόπιμα επιβραδύνει τον ρυθμό της στρατιωτικής της εκστρατείας στην Ουκρανία, λόγω της ανάγκης μείωσης των απωλειών αμάχων.

“Πρόκειται σχεδόν σίγουρα για σκόπιμη παραπληροφόρηση. Η επίθεση της Ρωσίας έχει σταματήσει λόγω της κακής ρωσικής στρατιωτικής απόδοσης και της σκληρής ουκρανικής αντίστασης. Υπό τις διαταγές του Σόιγκου, οι δυνάμεις που δρουν στην Ουκρανία έχουν επανειλημμένα χάσει τα προγραμματισμένα επιχειρησιακά χρονοδιαγράμματα.”

Το Βρετανικό υπουργείο συνεχίζει: «Είναι πολύ πιθανό ο Σόιγκου και ο Πούτιν να έχουν απολύσει τουλάχιστον έξι στρατηγούς επειδή δεν προχώρησαν αρκετά γρήγορα.

«Την ημέρα που μιλούσε ο Σόιγκου, ένας ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος μικρού βεληνεκούς SS-26 Iskander έπληξε ένα τρένο στην πόλη Chaplyne, σκοτώνοντας σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο παιδιά.

«Αυτό υπογραμμίζει την προθυμία της Ρωσίας να προκαλέσει παράπλευρες ζημιές όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει στρατιωτικό πλεονέκτημα στην εκτόξευση πυραύλων ή επιδρομών πυροβολικού».

 

Με πληροφορίες από The New Voice of Ukraine/ SkyNews

Επί 10 χρόνια Ρωσίδα κατάσκοπος είχε παρεισφρήσει στη βάση του ΝΑΤΟ στη Νάπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: