Παραλήρημα του ισλαμιστή Ακάρ εναντίον της Κύπρου: Τα στρατεύματα του Αττίλα “απαραβίαστη κόκκινη γραμμή” για την Τουρκία

FILE PHOTO : Ο ισλαμιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Φωτογραφία T.C. Millî Savunma, Bakanlığı @tcsavunma




Ο ισλαμιστής υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ότι ο ρόλος της κατοχικής δύναμης ως “αποτελεσματικής και ντε φάκτο εγγυήτριας δύναμης στην Κύπρο” και “με παρουσία τούρκων (του Αττίλα) στρατιωτών στο νησί”, αποτελεί, “απαραβίαστη κόκκινη γραμμή” για την Άγκυρα.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού, μετέδωσε ότι σε εκδήλωση για τις ανύπαρκτες βεβαίως “ένοπλες δυνάμεις” του ψευδοκράτους, ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε, επίσης, τα τρίτα μέρη να εγκαταλείψουν τη “στρατηγική τύφλωση” τους, κατά την έκφραση του, και να προσεγγίσουν τα γεγονότα, στο Κυπριακό, με ισομερή κατανόηση, αντικειμενικότητα και αμεροληψία.

Ο Τούρκος υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι οι Ελληνοκύπριοι οφείλουν να αναγνωρίσουν την ακεραιότητα και ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας στην Κύπρο, όπως είπε, και να αποδεχθούν το δικαίωμα να ζει με ασφάλεια και ευημερία.

Όπως είπε ο ισλμιστής υπουργός Άμυνας:

“Στις προσπάθειές μας δεν μπορέσαμε να βρούμε καμία απάντηση σε όλες τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει με την (παράνομη) “ΤΔΒΚ” για 30, 40, 50 χρόνια. Όλες οι προτάσεις για λύση που κάναμε αντιμετωπίστηκαν με αδιάλλακτη στάση και εμμένοντας στο status quo. Προσπάθησαν να κάνουν διακρίσεις εναντίον του ντόπιου πληθυσμού των Τουρκοκυπρίων. Έκαναν κάθε προσπάθεια ώστε να μην υλοποιηθεί καμία λύση», σημείωσε ο Ακάρ και πρόσθεσε:

«Οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να δουν τα γεγονότα, την τουρκική παρουσία εκεί, να αναγνωρίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της τουρκικής παρουσίας. Πρέπει επίσης να αποδεχθούν το δικαίωμά τους να ζουν με ασφάλεια και ευημερία.

«Περιμένουμε από τρίτους να είναι αντικειμενικοί, αμερόληπτοι στο Κυπριακό, να εγκαταλείψουν τη στρατηγική τύφλωση, να έχουν ισότιμη κατανόηση των γεγονότων και να αποδεχτούν τα δικαιώματα και δίκαια των Τουρκοκυπρίων», είπε ο Ακάρ.

Τόνισ ότι ούτε η Τουρκία, ούτε το ψευδοκράτος των καυεχομένων επιτρέπουν την παραβίαση των δικαιωμάτων τους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο, και κατέληξε:

«Κανείς δεν πρέπει να αντιλαμβάνεται τις δηλώσεις μας για «συνάντηση και διάλογο» ως αδυναμία. Η Τουρκία θα συνεχίσει να στέκεται πάντα δίπλα στους Κύπριους αδελφούς μας στον δίκαιο σκοπό τους».

Ιδού το χαμένο έγγραφο: Η μεγάλη πολιτική απάτη και η Αλήθεια… Τα αφηγήματα του ΟΗΕ, που τα …έφαγαν” αμάσητα Κύπριοι πολιτικοί, ήταν ψευδή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: