Ομιλούν για μεγάλο κοίτασμα αερίου στην Κύπρου: Δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση, λέει η Λευκωσία

FILE PHOTO: Η υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, Νατάσα Πηλείδου με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΓΤΠ, PIO




Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα οι εργασίες της γεώτρησης «Cronos-1» εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι οι εργασίες της γεώτρησης «Cronos-1», συνεχίζονται και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση.

Η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και Total Energies EP Cyprus B.V., η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζουμε ότι οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23 Μαΐου 2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Σημειώνουμε ότι όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, η κοινοπραξία Eni-Total εντόπισε μεγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου, στο τεμάχιο έξι της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η αρμόδια υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

Η κυρία Μαρκουλλή, όπως πάντα, λέει τη δική της “αλήθεια”: Ήταν παρούσα στην περίφημη συνάντηση και έκρυψε το περιεχόμενο της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: