Όλα στο τραπέζι για τους υπουργούς Εξωτερικών της Κύπρου και της Σερβίας: Κυπριακό, Ουκρανία, Βαλκάνια και άλλα θέματα

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Κασουλίδης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Nikola Selaković, προβαίνουν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ. Φωτογραφία PIO, ΓΤΠ




Διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, την εισβολή στην Ουκρανία, τα Δυτικά Βαλκάνια και άλλα περιφερειακά και διεθνή ζητήματα συζήτησαν  οι Υπουργοί Εξωτερικών Κύπρου και Σερβίας σήμερα, Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Nikola Selaković, πραγματοποιεί την 1η Αυγούστου, επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Κασουλίδη, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών.

Με το πέρας των διαβουλεύσεων, οι δύο Υπουργοί έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ. Εν συνεχεία, ο κ. Κασουλίδης παρέθεσε γεύμα εργασίας στον ομόλογο του της Σερβίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των κ. Κασουλίδη και Selaković βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, το πλαίσιο διμερούς συνεργασίας και η εξέταση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής των σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα και οι σχέσεις ΕΕ-Σερβίας.

Οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για το Κυπριακό, τις συνέπειες της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, την κατάσταση στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά την παρουσία του στην Κύπρο ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Nikola Selaković, έγινε  δεκτός από την Πρόεδρο της Βουλής Αννίτα Δημητρίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Πρόεδρος της Βουλής απένειμε μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, παράσημο στον πρέσβη της Σερβίας στη Λευκωσία, Marko Blagojević, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην ενδυνάμωση των σχέσεων Κύπρου – Σερβίας.

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης στο πλευρό του Νίκου Χριστοδουλίδη; Γεύμα στη Λεμεσό…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: