Ο Ερντογάν “σπρώχνει” τον κατοχικό ηγέτη: Τον είχε δίπλα του, επέβαλε “συνάντηση” με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν με το τσιράκι του, τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Κρατούν βεβαίως τουρκικές σημαίες… Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν προώθησε με νύχια και με δόντια τον κατοχικο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στην Τελετής Έναρξης της 6ης Ισλαμικής Αλληλεγγύης.

Όχι μόνο τον είχε στο πλευρό του, όπως και τον πρόεδρο Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, αλλά “επέβαλε” και δήθεν “διμερείς συναντήσεις”, που στην πραγματικότητα ήταν φωτογραφίσεις, καθώς ο κατοχικός ηγέτης δεν έχει και πολλά να πει, αφού γι’ αυτόν ομιλεί ο Ερντογάν. Άλλωστε, είναι παράνομος και δεν τον αναγνωρίζει καμία χώρα.

Με ανάρτηση του στο Twitter, o Τατάρ ισχυρίζεται ότι είχε “συνάντηση” με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στο Ικόνιο.

Την “συνάντηση” δεν καταδίκασε ακόμα το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στη με γραπτή δήλωση του ψευδοκράτους αναφέρεται ότι ο κατοχικός ηγέτης “συναντήθηκε” με τον Αζέρο Πρόεδρο στο περιθώριο της Τελετής Έναρξης της 6ης Ισλαμικής Αλληλεγγύης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Ο Τατάρ είχε συνάντηση με τον Αλίεφ, η οποία διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Κατά την συνάντηση ενημέρωσε τον Αλίεφ για την Κύπρο και είπε ότι ακολουθούν μια πολιτική σε αρμονία με την Τουρκία».

Πάντως, στη “συνάντηση” δεν υπήρχαν διακριτικά με σημαίες, αλλά στα τουρκικά μέσα κοινωνικής παρουσιάζεται ως τετ-α-τετ των «δυο …προέδρων» του Αζερμπαϊτζάν και της παράνομης “ΤΔΒΚ”, που δεν αναγνωρίζει καμία χώρα εκτός της κατοχικής Τουρκίας.

Στη “συνάντηση” συμμετείχε και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με το κανάλι Σίγμα, στις φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο φαίνεται ο Τατάρ να κάθεται στο ίδιο τραπέζι μεταξύ άλλων με τον Ενρτογάν, τον Αλίεφ, τον Παλαιστίνιο Πρωθυπουργό Muhammed Shtiyye, τον Aλβανό Πρωθυπουργό Εdi Rama και τoν Yπουργό Αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας.

Την “συνάντηση” καταδίκασε σε ανακοίνωση της η Αρμενική Εθνική Επιτροπή με έδρα την Ουάσιγκτον:

«Το ANCA καταδικάζει τον Πρόεδρο του Aζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ που εξομαλύνει την εισβολή της Τουρκίας το 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τρίτου της Κύπρου , συναντώντας τον επικεφαλής της παράνομης στρατιωτικής δύναμης κατοχής της Άγκυρας Ερσίν Τατάρ», αναφέρεται σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα.

Φοβερή καταγγελία (αν ισχύει): Κυπριακά πολιτικά κόμματα έχουν σχέσεις με πράκτορες της εταιρείας που δημιούργησε το Pegasus

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: