Ο Ακάρ ξαφνικά θυμήθηκε ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ: Αλλά συνεχίζει τις έωλες απειλές…

Ο εθνικιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Φωτογραφία T.C. Millî Savunma, Bakanlığı @tcsavunma




Ο εθνικιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επανήλθε στις εμπρηστικές δηλώσεις του εναντίον της Ελλάδας, συντηρώντας μία αρρωστημένη επιθετικότητα στο πλαίσιο των συνεχών προκλήσεων εναντίον της χώρας μας.

Ο Ακάρ μίλησε για “ρητορική που αυξάνει την ένταση” και υποστήριξε ότι “ορισμένοι στην Ελλάδα μέρα νύχτα σπέρνουν διχόνοια, με στόχο να διαταράξουν τις σχέσεις μεταξύ δυο γειτόνων, δυο συμμάχων».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, που ξαφνικά θυμήθηκε ότι η Ελλάδα είναι σύμμαχος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η Ελλάδα δεν έρχεται για συνομιλίες, δεν κάθεται στο τραπέζι, δεν ακούει, λέει συνέχεια ψέματα. Κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο και ένα ψέμα. Έχουμε βαρεθεί να το αποδεικνύουμε ότι είναι ψέμα».

Ο εθνικιστής Ακάρ ισχυρίστηκε ότι «τα λάθη της ελληνικής κυβέρνησης πλέον τα βλέπουν κάποιοι Έλληνες πολιτικοί, απόστρατοι στρατηγοί και ναύαρχοι, ακαδημαϊκοί, ορισμένα στελέχη των Μέσων Ενημέρωσης και Έλληνες που έχουν κοινή λογική».

Συνέχισε λέγοντας ότι δήθεν “έχουμε δίκιο και είμαστε δυνατοί επειδή έχουμε δίκιο. Είμαστε έτοιμοι να καθίσουμε στο τραπέζι για να συνομιλήσουμε. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί για να μην επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας ,της Τουρκίας και των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας, ούτε τα δικαιώματα των Κυπρίων αδελφών μας και να μην επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο γεγονός»,.

Όπως γράφουμε σε άλλη στήλη (ΕΔΩ) το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας επανέλαβε τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς για «παρενοχλήσεις» από τα ελληνικά F-16 κατά τη διάρκεια νατοϊκής άσκησης, εκτοξεύοντας σχετικές κατηγορίες κατά της Αθήνας για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Οι τουρκικές πηγές, ισχυρίστηκαν ότι «τα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS του ΝΑΤΟ και δύο τουρκικά F-16 που εκτελούσαν την εκπαιδευτική αποστολή Nexus Ace στο Αιγαίο, παρενοχλήθηκαν από ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη F-16 στις 24 Αυγούστου.

Οι Τούρκοι υποστήριξαν ότι «τα ελληνικά μαχητικά τα κλείδωσαν με τα ραντάρ τους».

Κλαίνε και… οδύρονται πάλι οι Τούρκοι: Οι Έλληνες κλείδωσαν ξανά τα F-16 μας(!!!) – Τι έχει συμβεί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: