Μίλτος Τεντόγλου ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών: Χρυσός πάλι στην Ευρώπη με 8.52 [βίντεο με τα άλματα]

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ήδη δυο χρυσά πανευρωπαϊκά στον ανοικτό στίβο, άλλα δύο χρυσά στον κλειστό στίβο, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και αργυρό στο παγκόσμιο στο Όρεγκον πριν από περίπου ένα μήνα και ένα χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι με άλμα στα 8.55. Photo via Glomex




Ο αθλητής του άλματος εις μήκος Χρήστος Τεντόγλου σε ηλικίας μόλις 24 ετών είναι ήδη, βάσει αποτελεσμάτων, ο μεγαλύτερος Έλληνας αθλητής όλων των εποχών.

Στο Μόναχο, στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου έκανε το back to back κερδίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο, με επίδοση 8.52, στην τέταρτη προσπάθειά του.

Με το 8.52 κατέρριψε και μια σειρά από ρεκόρ. Συγκεκριμένα:

  • των αγώνων από τον Γερμανό Κρίστιαν Ράιφ που είχε πηδήξει 8.47μ. το 2019
  • του σταδίου από τον Ιβάν Πεντρόσο που ήταν 8.43μ. από τις 11 Σεπτεμβρίου 1999
  • της μεγαλύτερης διαφοράς από τον δεύτερο, που ήταν 40 εκατοστά το 1986, όταν ο Ρόμπερτ Εμιγιάν είχε επικρατήσει με 8.41μ. κι ο δεύτερος είχε 8.01μ.
  • της κορυφαίας επίδοσης του 2022 που ήταν μέχρι σήμερα τα 8.45μ. του Σάιμον Έχαμερ.

Στην πρώτη του προσπάθεια ήταν άκυρος πατώντας ελάχιστα τη γραμμή, αλλά κανείς δεν ανησύχησε ιδιαίτερα καθώς το άλμα που έκανε ήταν πολύ μεγάλο.

Αυτό αποδείχθηκε από τη δεύτερη κιόλας προσπάθεια καθώς με 8.23 τέθηκε επικεφαλής του αγώνα και δεν χρειάστηκε να ξανακοιτάξει πίσω του καθώς οι τρεις επόμενοι έκλεισαν με 8.06.

Στην τρίτη προσπάθεια ανέβηκε στα 8.35μ.μ και στην πέμπτη με 8.52 όλοι απλώς σιγουρεύτηκαν ότι θα είναι και πάλι ο νικητής.




Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι επέλεξε να μην κάνει πέμπτη και έκτη προσπάθεια.

Ο Βρετανός Τζέικομπ Φίντσαμ – Ντιουκς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 8,06 μέτρα. Με την ίδια επίδοση ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ κατέλαβε την τρίτη θέση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει ήδη δυο χρυσά πανευρωπαϊκά στον ανοικτό στίβο, άλλα δύο χρυσά στον κλειστό στίβο, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και αργυρό στο παγκόσμιο στο Όρεγκον πριν από περίπου ένα μήνα και ένα χρυσό στο παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι με άλμα στα 8.55

Και συνεχίζει…




Συγχαρητήριο μήνυμα Ν. Δένδια

«Ακόμα μια μεγάλη διάκριση για τον χρυσό Ολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Μίλτο Τεντόγλου», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Χρυσό μετάλλιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Μόναχο, το δεύτερο σήμερα για τα ελληνικά χρώματα. Θερμά συγχαρητήρια!», προσθέτει.

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Για άλλη μια φορά στην κορυφή

«Για άλλη μια φορά στην κορυφή. Θερμά συγχαρητήρια στον Μίλτο Τεντόγλου, χρυσό πρωταθλητή Ευρώπης στο άλμα εις μήκος»: με τα λόγια αυτά, στο Twitter, χαιρετίζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τη νέα «χρυσή» επιτυχία του Μ. Τεντόγλου.


«Η πόλη των Γρεβενών γιορτάζει για τον Μίλτο»

«Η πόλη των Γρεβενών εδώ και λίγα λεπτά γιορτάζει για την νέα, μεγάλη επιτυχία του Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Χρυσού μας Ολυμπιονίκη Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος μας ανέβασε και πάλι στα ουράνια, μέσα από την αποψινή σπουδαία και νικηφόρα του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Μονάχου.

Το ιστορικό μας Ρολόι και το κτίριο του Δημαρχείου έχουν ήδη φωταγωγηθεί στα μπλε, εκφράζοντας έτσι τα θερμά μας ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ αλλά και ένα ζεστό ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, που έρχονται ολόψυχα από τα βάθη της καρδιάς όλων των Γρεβενιωτών».

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χιλιόμετρα βάδην [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: