Κινεζικές ένοπλες δυνάμεις στη Ρωσία για κοινά στρατιωτικά γυμνάσια: Δε συνδέεται με τη διεθνή κατάσταση ισορροπεί το Πεκίνο

File photo Φωτογραφία που διατίθεται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δείχνει μαχητικά ελικόπτερα Z-10 της Changhe Aircraft Industries Corporation (CAIC) του κινεζικού στρατού να προσγειώνονται σε αεροδρόμιο του Cheliabinsk, Ρωσία, 06 Σεπτεμβρίου 2019 (επανακυκλοφόρησε 09 Σεπτεμβρίου 2019). Οκτώ ελικόπτερα έφτασαν για να λάβουν μέρος στις στρατηγικές ασκήσεις Tsentr-2019 μαζί με τον ρωσικό στρατό, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 16 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Ορισμένες μονάδες της Κίνας, του Πακιστάν, της Ινδίας και των μετασοβιετικών κρατών της Κεντρικής Ασίας συμμετέχουν στις ασκήσεις για την εκπαίδευση συλλογικών δράσεωνHANDOUT HANDOUT PHOTO EDITORIAL USE ONLY HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES.




Κινεζικά στρατεύματα θα μεταβούν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε κοινά γυμνάσια με τη Ρωσία και άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Ινδίας, της Λευκορωσίας και του Τατζικιστάν, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Άμυνας.

Η συμμετοχή της Κίνας στα κοινά γυμνάσια «δεν συνδέεται με την τρέχουσα διεθνή και περιφερειακή κατάσταση», ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωση.

Τα γυμνάσια εντάσσονται σε μια διμερή συμφωνία συνεργασίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Παρόμοια κοινά γυμνάσια με επικεφαλής τη Ρωσία και τη συμμετοχή της Κίνας έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, σημειώνει το Ρόιτερς.

«Ο στόχος είναι να εμβαθύνουμε την πρακτική και φιλική συνεργασία με τους στρατούς των συμμετεχουσών χωρών, να διευρύνουμε το επίπεδο της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων μερών και να ενισχύσουμε την ικανότητα να απαντάμε σε διάφορες απειλές για την ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΑ
Ελλάδα Αθήνα 

Εν μέσω διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν η Τεχεράνη βάζει “στο τραπέζι” και ανταλλαγή αιχμαλώτων με ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: