Η Βρετανική Υπηρεσία Πληροφοριών ισχυρίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν “χάνει τον πόλεμο (και) στον κυβερνοχώρο”

Russian President Vladimir Putin attends a work meeting via video conference, at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow, Russia, 17 August 2022. EPA, MIKHAIL KLIMENTYEV, KREMLIN POOL SPUTNIK




Η Ρωσία δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος στον κυβερνοχώρο εναντίον της Ουκρανίας σχεδόν έξι μήνες μετά την εισβολή της στη χώρα, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής της βρετανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών GCHQ Jeremy Fleming σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι σε άρθρο του ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών εξέφρασε την άποψη ότι μέχρι στιγμής ο πρόεδρος Putin έχει χάσει ολοκληρωτικά τον πόλεμο της πληροφορίας στην Ουκρανία και στη Δύση.

«Αν και αυτό σίγουρα είναι λόγος να πανηγυρίζουμε, δεν πρέπει να υποτιμούμε τον τρόπο με τον οποίο η ρωσική παραπληροφόρηση αποφέρει καρπούς αλλού στον κόσμο», πρόσθεσε ο Fleming.

«Όπως ακριβώς συνέβη και με την εισβολή στην Ουκρανία, τα αρχικά διαδικτυακά σχέδια της Ρωσίας φαίνεται να απέτυχαν. Η χρήση επιθετικών εργαλείων στον κυβερνοχώρο από τη χώρα υπήρξε ανεύθυνη και αδιάκριτη», εξήγησε.

Όπως εξάλλου επεσήμανε, η Ρωσία είχε αναπτύξει το κακόβουλο λογισμικό WhisperGate για να καταστρέψει τα ουκρανικά κυβερνητικά συστήματα.

Ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία έχει χρησιμοποιήσει το ίδιο εργαλείο στο παρελθόν για τη Συρία και τα Βαλκάνια και είπε ότι η διαδικτυακή παραπληροφόρηση αποτελεί σημαντικό μέρος της στρατηγικής της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: Reuters – UK spy chief says Putin is losing information war in Ukraine -The Economist

Τι συμβαίνει με τους S-400; Μήπως είναι μέρος της συμφωνίας για τα σιτηρά; Γιατί οι ΗΠΑ αντέδρασαν υποτονικά;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: