Η Τεχεράνη απειλεί ότι θα “καταστρέψει” το Ισραήλ αν πλήξει το πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί. EPA.ABEDIN TAHERKENAREH




Ο πρόεδρος του Ιράν Ebrahim Raisi  απείλησε να καταστρέψει το Ισραήλ εάν πραγματοποιήσει στρατιωτικά πλήγματα στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Εν μέσω εντάσεων, το εβραϊκό κράτος θεωρείται ύποπτο ότι διεξήγαγε μια σειρά επιθέσεων με στόχο ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς και έναν εξέχοντα επιστήμονα.

Σε μια σπάνια συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα για τον πρώτο χρόνο της θητείας του, ο Πρόεδρος Ebrahim Raisi είπε ότι εάν το Ισραήλ αποφασίσει να πραγματοποιήσει τις απειλές του να καταστρέψει το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, «θα δουν αν κάτι από το Σιωνιστικό καθεστώς θα παραμείνει ή όχι».

Ο Ραΐσι είπε ότι οι ενέργειες του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της «δολοφονίας (Ιρανών) πυρηνικών επιστημόνων» και «πράξεων δολιοφθοράς» κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων δεν θα μπορούσαν «να σταματήσουν» το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Προειδοποίησε επίσης ότι οποιοσδήποτε οδικός χάρτης για την αποκατάσταση της κουρελιασμένης πυρηνικής συμφωνίας της Τεχεράνης με τις παγκόσμιες δυνάμεις πρέπει να οδηγήσει τους διεθνείς επιθεωρητές να τερματίζουν την έρευνά τους για τα τεχνητά σωματίδια ουρανίου που βρέθηκαν σε αδήλωτες τοποθεσίες στη χώρα.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk

Απεργία πείνας φέρεται να ξεκινά ο σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ: Για να σταματήσει η βία στη Βαγδάτη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: