Οι φαντασιώσεις του Άντρου και του Χριστάκη και οι αλήθειες του Μαυρογιάννη: Συνέτριψε τον πολιτικάντη και τον δημοσιογραφίσκο

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΑΡΙΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ, Φιλελεύθερος

Μιλούσε επί ώρα στο ραδιόφωνο Άστρα, ο (πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ) Άντρος Κυπριανού και έγραψε μια ολόκληρη σελίδα στην εφημερίδα Πολίτης ο Χρίστος Γεωργίου, με κεντρικό τους θέμα (και όνειρο) να διαψεύσουν όσα έφερναν στο φως τα έγγραφα των Ηνωμένων Εθνών που αποκάλυψε ο Φιλελεύθερος και ουσιαστικά βάζουν τέλος στην αντεθνική παραφιλολογία και τη μικροκομματική του εθνομηδενισμού (αυτές οι φράσεις είναι σκόπιμες, για να ξέρετε, μόνο και μόνο επειδή τους πειράζουν στα νεύρα) που απασχόλησαν το πολιτικό σκηνικό τα τελευταία χρόνια γύρω από το πλαίσιο Γκουτέρες.

Και εδικά, γύρω από μια συνάντηση που έγινε στο Κραν Μοντάνα στις 4 Ιουλίου 2017, και η οποία ήταν καθοριστική για όσα ακολούθησαν και ειδικά για τους λόγους που υπάρχει διαφωνία ή διαφορετική αντίληψη και ερμηνεία για το πλαίσιο Γκουτέρες.

Μπορεί να είναι κουραστικό να επανερχόμαστε σε αυτά τα θέματα, αλλά επειδή μας παρακολουθεί και η ιστορία και θα έρθει η ώρα να μας κρίνει, και ιδίως επειδή η ιστορία στρώνει το χαλί και στο μέλλον, θα συνεχίσουμε να τα λέμε και όποιος κουράστηκε μπορεί να απλώσει ανέμελα σε μια παραλία να ησυχάσει κι εμείς θα ελπίζουμε πάντα να τον πείσουμε να έχει και λίγη έγνοια για τον κάθε πονεμένο που αυθαιρετεί στο παρόν και στο μέλλον του.

  • Ο δημοσιογράφος του Πολίτη, για λόγους που αδυνατεί να εντοπίσει ένας φυσιολογικός (δεν υπονοώ τίποτε) άνθρωπος, έπλασε με τη φαντασία του ένα πολιτικό ρεπορτάζ και η εφημερίδα του πρόσφερε απλόχερα ολόκληρη σελίδα, για να αναπτύξει τις επιπόλαιες ερμηνείες του.

Έγραψε ότι το έγγραφο που δημοσιεύσαμε είναι «πολυδημοσιοποιημένο» και «σερβίρεται ως αποκαλυπτικό», ότι «τάχα το έγγραφο αυτό εξαφανίστηκε, κρύφτηκε και δεν δόθηκε στην κ. Λουτ», ότι «το πρωί της 4ης Ιουλίου, μετά από αίτημα του διαπραγματευτή μας Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντε συναντήθηκε με τους Μαυρογιάννη – Ναμί και έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ειδικά για τον χάρτη και τις εγγυήσεις» και πολλά άλλα.

Όλα ψέματα. Και, μάλιστα, χωρίς καμιά ντροπή, στον τίτλο του ψευδορεπορτάζ του, χαρακτηρίζει συναδέλφους του, που αν μη τι άλλο, έκαναν με κόπο μια δημοσιογραφική δουλειά, «τα βαποράκια της προπαγάνδας του Προεδρικού».

Από την πλευρά του, ο Άντρος Κυπριανού επέμενε να επαναλαμβάνει όσα έλεγε επί πέντε χρόνια, με το ίδιο πάθος και την ίδια σιγουριά, ως και όσα δημοσιεύτηκαν και φώτισαν τα πάντα, ήταν απλώς μια αδιάφορη παρένθεση και δεν υπάρχει λόγος να επηρεάσει αυτό που έχει στο μυαλό του, άγνωστο πώς μπήκε εκεί.

Ακόμα και για την επίμαχη συνάντηση της 4ης Ιουλίου, ισχυρίστηκε (θα καταλάβετε πιο κάτω γιατί λέω ισχυρίστηκε) ότι «όπως ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε, ήταν μια άτυπη συνάντηση μεταξύ του κ. Άιντα και τους διαπραγματευτές».

Μετά από αυτές και πολλές άλλες εξυπνάδες, που ακούστηκαν -όλες από την ίδια κατεύθυνση- αναρωτιόμουν αν αξίζει να χολοσκάς προσπαθώντας να πείσεις για γεγονότα για τα οποία ό,τι και να συμβεί ο καθένας συνεχίζει να βλέπει ό,τι του δείχνει μόνο ο νους του -πολύς ή λίγος δεν έχει σημασία.

Μέχρι που άκουσα τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στο Τρίτο του ΡΙΚ, ο οποίος κατά την υπό συζήτηση περίοδο ήταν ο διαπραγματευτής και βρισκόταν σε όλες τις συναντήσεις. Θαύμασα την ειλικρίνειά του. Δεν προσπάθησε να μασήσει τα λόγια του για να γίνει αρεστός ούτε στον πολιτικό χώρο που στηρίζει την υποψηφιότητά του, ούτε σε κανέναν άλλο. Θέλησε μόνο να πει την αλήθεια, τη μαρτυρία του μάλλον, και την είπε με τον πιο απλό αλλά και τίμιο τρόπο.

Τα λόγια του απαντούν σε όλα τα πιο πάνω. Και στους δημοσιογράφους και στους πολιτικούς. Ειδικά για όσα έγραψε η φαντασία του Γεωργίου. Κι επειδή είναι ιστορία, που πρέπει να γράφεται σωστά, θα κάνω μια κατάχρηση (αφού μου τελείωσε ο χώρος) και θα δημοσιεύσω ως συνέχεια στην αυριανή στήλη όσα είπε ο κ. Μαυρογιάννης.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

“Ευφάνταστες ιδέες” με αποδέκτες τους ατάραχους της Λευκωσίας: Όταν οι πολιτικοί κινούνται σε ρηχά νερά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: