Η επίθεση στην Ελίνα Τζένγκο και ο τίτλος για τον Πρωθυπουργό: Η πολιτική “τέχνη” της δημιουργίας εντυπώσεων…

FILE PHOTO: Elina Tzengko of Greece celebrates winning the women’s javelin throw gold medal at the European Championships Munich 2022, Munich, Germany, 20 August 2022. EPA, CHRISTIAN BRUNA




Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

«Η φωτό Μητσοτάκη “κοσμεί” το σκληρά αληθινό ρεπορτάζ των “New York Times”, με τίτλο: “Η σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδας είναι πλέον ορατή σε όλους”. Οι “NYT” αναφέρονται στις υποσχέσεις που δεν τήρησε ο Μ, στον θρίαμβο του αυταρχισμού & της διαφθοράς με δική του ευθύνη. Τον πήραν είδηση…» –

Αυτά γράφει σε Twitter του ο δημοσιογράφος, εκδότης και ευρωβουλευτής, Γιώργος Κύρτσος. Εξελέγη το 2014 με την Νέα Δημοκρατία, επανεξελέγη με το ίδιο κόμμα το 2019 και το 2022 τον διέγραψε ο Μητσοτάκης επειδή είχε επιδοθεί σε μπαράζ αναρτήσεων εναντίον της παράταξης και του πρωθυπουργού, με αποκορύφωμα ότι τον συνέκρινε με τον εθνικιστή, ρατσιστή και λαϊκιστή ηγέτη της Ουγγαρίας , Βίκτορ Ορμπάν.

Επειδή με παραξένεψαν οι αποδιδόμενοι στους «New York Times» σκληροί, πράγματι, χαρακτηρισμοί κατά του πρωθυπουργού, αλλά και για την «σαπίλα στην καρδιά της Ελλάδος», μπήκα στο site και βρήκα το επίμαχο άρθρο.

  • Είναι γραμμένο από τον Alexander Clapp, που είναι αυτοαπασχολούμενος δημοσιογράφος (freelancer), και δημοσιεύεται στη σελίδα όπου η εφημερίδα φιλοξενεί «ελεύθερες απόψεις», με τίτλο «Guest Essay» – δηλαδή, σε ελεύθερη μετάφραση, «Άρθρο Φιλοξενούμενου».

Αυτό, σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τον γράφοντα. Όποιος θέλει στέλνει άρθρο/ επιστολή στα [email protected] και καθίσταται σαφές πώς ό,τι επιλεγεί να δημοσιευτεί στη συγκεκριμένη σελίδα δεν σημαίνει ότι υιοθετείται κιόλας από την εφημερίδα.

Πράγματι, ο Clapp γράφει αυτά που επισημαίνει ο Κύρτσος. Αλλά δεν είναι «ρεπορτάζ των “NYT”» όπως λέει στο tweet του. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό και νόμιζα ότι ως εφημεριδάς για χρόνια, θα το είχε μάθει.

Δυστυχώς, είναι και αυτό ένα ακόμα δείγμα του πώς μερικοί πολιτικοί, όχι λίγοι δυστυχώς, έχουν μάθει καλά και ασκούν ανελλιπώς την «τέχνη» της δημιουργίας εντυπώσεων ελπίζοντας, όχι αβάσιμα, ότι αυτή πουλάει, και τους κρατά στην επιφάνεια…

Αλίευσα όμως κι άλλο ένα μαργαριτάρι, αισχρό αυτό όμως, από το Twitter.

Και ο λόγος που αναδημοσιεύω μερικά από αυτά, είναι διότι βλέπω μέσα από τις λίγες γραμμές διάφορες πτυχές των ανθρώπων, ιδίως για θέματα που με ενδιαφέρουν και που με «καίνε».

Στο συγκεκριμένο, ο αποκαλούμενος steve77, τον οποίο δεν γνωρίζω, αναρτά μια φωτογραφία της Ελληνίδας πρωταθλήτριας Ευρώπης στον ακοντισμό, Ελίνας Τζένγκο, κι από κάτω διαβάζω το φαρμακερό του σχόλιο «Έλληνας γενιέσαι, δεν γίνεσαι».

Η Ελίνα Τζένγκο γεννήθηκε το 2002 στην Νέα Καλλικράτεια, μια πανέμορφη κωμόπολη στην Χαλκιδικής, στη βόρεια Ελλάδα, από γονείς που είχαν μεταναστεύσει από την Αλβανία. Τον Ιούνιο του 2018, μαθήτρια Λυκείου, πήρε την ελληνική υπηκοότητα.

Υστερόγραφο: Ο υπερήφανος Έλλην steve77, στην ανόητη ανάρτησή του, γράφει το «Έλληνας», με ένα λάμδα και γιώτα! Δηλαδή, «Έλινας»…

Φωτογραφία via Φιλελεύθερος

Εικονογράφηση:

Το πλακάτ που κρατεί η άγνωστή μου κυρία, αποτυπώνει τον πιο καίριο για μένα ορισμό της δημοσιογραφίας, με τα λόγια του Άγγλου συγγραφέα και δημοσιογράφου, Τζορτζ Όργουελ, 1903-1950. Τόσα χρόνια πριν και παραμένει εσαεί επίκαιρος. Τώρα, μάλιστα, που οι διάφορες εξουσίες, ιδίως εκείνες που κρύβονται πίσω από τον μανδύα μιας «δημοκρατικότητας» που στην ουσία δεν υπάρχει, κάνουν ό,τι μπορούν για να μπλοκάρουν τα δυσάρεστα για αυτές. Η δική μας δουλειά είναι να μην τους κάνουμε το χατίρι: «Δημοσιογραφία είναι να γράφεις κάτι που κάποιος άλλος δεν θέλει να τυπωθεί/ δημοσιευτεί. Κάθε τι άλλο, είναι απλώς δημόσιες σχέσεις». Αρκεί να κοιτάξει κάποιος γύρω του και θα δει αμέσως πόσο δίκιο έχει ο Όργουελ…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

“This is Cyprus” και στις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις! Παράσταση στο Ευρωκοινοβούλιο με πρωταγωνιστικό ρόλο της Κύπρου (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: