Η αμερικανική Γερουσία επικύρωσε την εισδοχή της Σουηδίας και της Φινλανδίας: Ακόμα μία ήττα για την Τουρκία

Swedish Ambassador to the US Karin Ulrika Olofsdotter (C), and Minister Counselor and Head of Political Team of Finland Paivi Nevala (L), meet with Senate Majority Leader Chuck Schumer (R), ahead of the Senate’s vote to ratify NATO membership for Sweden and Finland in the US Capitol in Washington, DC, USA, 03 August 2022. EPA, JIM LO SCALZO




Πάνω από τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκριναν χθες Τετάρτη την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο NATO, τη σημαντικότερη διεύρυνση της τριανταμελούς στρατιωτικής συμμαχίας από τα χρόνια του 1990.

Είναι μία εξέλιξη που ακολουθεί την ιστορική απόφαση των κυβερνήσεων των δύο χωρών να εγκαταλείψουν την ουδετερότητά τους εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου.

Ενώ η ψηφοφορία βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, η καταμέτρηση βρισκόταν στις 74 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά, κάτι που σημαίνει ότι ξεπεράστηκε με άνεση η πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφοι) που απαιτείτο για να εγκριθούν τα πρωτόκολλα εισδοχής των δύο χωρών στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters και το AFP
Ουάσινγκτον, United States

Θετικός στον κορωναϊό παραμένει ο Τζο Μπάιντεν: Χωρίς πυρετό, αλλά με βήχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: