Γιατί η Λευκωσία και τα δεξιά κόμματα δεν αντιδρούν; Είναι μόνο θέμα των κ. Στεφάνου και Ομήρου ο “Φάκελος της Κύπρου”;

Παρατηρήθηκε καθυστέρηση για το άνοιγμα τόμων του Φακέλου της Κύπρου. Γιατί;




Το θέμα με την έκδοση των επόμενων τόμων του Φακέλου της Κύπρου, της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, που έχει σταματήσει από το 2019, αλλά πρωτίστως η φημολογούμενη αλλαγή της μεθοδολογίας, προκαλεί ανησυχία (και απορία).

Πρώτα ήταν η καταγγελία του πρώην Προέδρου της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου ενώ τη σκυτάλη πήρε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, που ανέλαβε πρωτοβουλία.

Ο κ. Στεφάνου απέστειλε επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής και ζητά εξηγήσεις.

Οι καταγγελίες, όχι μόνο περί καθυστέρησης της συνέχισης του έργου, αλλά και κυρίως για την επαναδιατύπωση των πρακτικών της Εξεταστικής των Πραγμάτων Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, είναι ανησυχητικές. Κι αυτό γιατί, εάν γίνει τούτο τότε δεν θα είναι πλήρη τα πρακτικά καθώς ενδέχεται να περνούν από… φιλτράρισμα.

Αυτό παραβιάζει το πρωτόκολλο, που υπογράφηκε και οδηγεί σε αδιαφάνεια. Και κάτι άλλο: Γιατί μόνο τον κ. Ομήρου και τον γενικό γραμματέας του ΑΚΕΛ, κ. Στεφάνου απασχολεί το θέμα αυτό; Οι υπόλοιποι στην Κύπρο;

Κ.ΒΕΝ.

“Ήτανε μια φορά μια αρχέγονη φωνή που χαράχτηκε ανεξίτηλα μέσα μας”: Ο Σταύρος Ξαρχάκος τιμά τον Νίκο Ξυλούρη [σπάνιο βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: