Φωτορεπόρτερ μήνυσε το Netflix για την προσβλητική απεικόνισή της στο «Inventing Anna»

File Photo Στιγμιότυπο από την ταινία «Inventing Anna» Screenshot via YouTube video Netflix




Μια πρώην φωτορεπόρτερ του περιοδικού Vanity Fair μήνυσε το Netflix για τον τρόπο απεικόνισής της στη δημοφιλή σειρά της πλατφόρμας, «Inventing Anna».
Η Ρέιτσελ ΝτεΛόατς Γουίλιαμς είναι ένα από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην αληθινή ιστορία της Άννα Σόροκιν (ή Ντέλβι), της Γερμανίδας με ρωσική καταγωγή που κατάφερε να εξαπατήσει την ελίτ της Νέας Υόρκης παριστάνωντας την πλούσια κληρονόμο.

Στη μηνυση για συκοφαντικη δυσφημιση που υπεβαλε η Γουλιαμς, αναφέρεται ότι η σειρά την παρουσιάζει ως ένα «άπληστο, σνομπ, άπιστο, χειριστικό και ανέντιμο» άτομο. Το Netflix δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για την κίνηση της Γουίλιαμς.

Η φωτορεπόρτερ άρχισε να κάνει παρέα με τη Σόροκιν το 2016, αλλά στη συνέχεια της ήρθε λογαριασμός ύψους 62,000 δολαρίων για ένα ταξίδι διάρκειας έξι ημερών που έκαναν μαζί στο Μορόκο.

Το 2019, η Γουίλιαμς είπε στο δικαστήριο με δάκρυα στα μάτια για το πώς είχε την εντύπωση ότι η Άννα θα κάλυπτε όλα τα έξοδά τους και ανέφερε ότι αντιμετώπιζε έντονο στρες και άγχος για αυτό το απροσδόκητο χρέος.

Όταν το «Inventing Anna» κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο στη δημοφιλή streaming πλατφόρμα, το BBC ανέφερε σε δημοσίευμά του: «Η απεικόνιση της Ρέιτσελ στη σειρά δεν είναι σωστή. Παρουσιάζεται ως εμμονική με τον εαυτό της και υπερβολική».

Η πραγματική Γουίλιαμς είπε τη δική της εκδοχή της ιστορίας στο βιβλίο που έγραψε με τίτλο «My Friend Anna» και ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει συνεργαστεί με το Netflix.

Η νομική αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα, έγραφε: «Ως αποτέλεσμα της ψευδούς απεικόνισής της ως ένα ανέντιμο άτομο, η Γουίλιαμς υπήρξε θύμα διαδικτυακής κακοποίησης ενώ δέχθηκε και υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς μέσα από podcasts κλπ».

Επιπλέον, ανέφερε ότι έχει δεχθεί «χιλιάδες υβριστικά μηνύματα» και πως αυτή η ζημιά στη φήμη της Γουίλιαμς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί (…) το Netflix έδωσε ψεύτικα ονόματα σε πολλούς από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας της Σόροκιν, αλλά δεν προστάτευσε την Γουίλιαμς με τον ίδιο τρόπο. Αντί αυτού, χρησιμοποίησε το πραγματικό της όνομα και τις προσωπικές λεπτομέρειες. Και έβαλε μια ηθοποιό να την υποδυθεί, με την οποία μοιάζουν σε πολλά».

Με πληροφορίες από το BBC μέσω kathimerini.gr

Ισραήλ: Τηλεοπτική εκπομπή από το Τελ Αβίβ προβάλλει τη Θεσσαλονίκη σε όλο τον κόσμο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: