Έξω φρενών ο Φουρλάς με την Τουρκία, καλεί την ασπόνδυλη Κομισιόν να προστατεύσει τους δημοσιογράφους από τον Ερντογάν

Ο ευρωβουλευτής Λουκάς Φουρλάς. Φωτογραφία από το αρχείο του




Την απέλαση το δημοσιογράφου Ευάγγελου Αρεταίου από το καθεστώς του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κατήγγειλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ και ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε Ερώτηση του προς την Κομισιόν τονίζει ότι οι συνθήκες που επικρατούν στον χώρο της δημοσιογραφίας στην Τουρκία μπορούν να χαρακτηριστούν ως άθλιες.

«Όσοι επικρίνουν το καθεστώς της Άγκυρας διώκονται ποινικά με την κατηγορία της προσβολής του κράτους», τονίζει ο κ. Φουρλάς, επισημαίνοντας ότι οι δημοσιογράφοι που κάνουν τη δουλειά τους υπηρετώντας τις θεμελιώδεις αρχές του επαγγέλματός τους, δίνουν καθημερινή μάχη επιβίωσης ενάντια στην ολοκληρωτική φίμωσή τους.

«Ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος έπεσε θύμα αυτής της καταδικαστέας πρακτικής. Οι τουρκικές αρχές τον απέλασαν και του απαγόρευσαν να επιστρέψει στη χώρα όπου διέμενε και εργαζόταν για λόγους, δήθεν, δημόσιας τάξης».

Ο κ. Φουρλάς καλεί την Κομισιόν να λάβει άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ώστε να προστατεύσει την ελευθερία του Τύπου από αυτές τις απαράδεκτες ενέργειες που πλήττουν τους λειτουργούς της ενημέρωσης και φιμώνουν την ελευθερία της έκφρασης.

Αρμόδια πηγή για την παράνομη τουρκική NAVTEX: Η Κύπρος κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για διαφύλαξη των συμφερόντων της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: