Eντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο

Εργαστηριακός έλεγχος σε νοσοκομείο της Κύπρου. Πηγή, ΚΥΠΕ




Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές της Κύπρου έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος ευλογιάς των πιθήκων στην Κύπρο.

Εντοπίσθηκε μετά από τη διενέργεια εργαστηριακής εξέτασης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας, το περιστατικό αφορά άντρα ηλικίας 40 ετών με ιστορικό ταξιδιού με κλινική συμπτωματολογία συμβατή με το νόσημα ευλογιάς των πιθήκων.

«Από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε εφαρμογή τα σχετικά πρωτόκολλα μεταφοράς και διαχείρισης ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών», σημειώνει το Υπουργείο.

Νωρίτερα το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε κατάρτιση πρωτοκόλλων διαχείρισης υπόπτων και επιβεβαιωμένων περιστατικών Ευλογιάς των Πιθήκων (Monkeypox) και επαφών τους στην Κυπριακή Δημοκρατία. Τα πρωτόκολλα περιλαμβάνουν περιγραφή της νόσου, του τρόπου μετάδοσης, συμπτωματολογία, τρόπους προστασίας από την μετάδοση της νόσου, οδηγίες διαχείρισης πιθανών και επιβεβαιωμένων περιστατικών, διαχείριση επαφών, οδηγίες απολύμανσης χώρων, καθώς επίσης και πίνακα και τη διαδικασία με τα κέντρα εμβολιασμού κατά της νόσου, εάν υπάρξει ανάγκη για εμβολιασμό.

Η αναφορά της Αννίτας στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο: Κάλεσε το λαό σε συστράτευση, ενότητα και ομοψυχία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: