Ευθεία πολεμική απειλή από τον ισλαμιστή Ακάρ: “Όταν εξοπλίζετε τα νησιά, μας δίνετε το δικαίωμα της αυτοάμυνας”, ισχυρίστηκε!

FILE PHOTO: Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Φωτογραφία via Twitter, T.C. Millî Savunma Bakanlığı @tcsavunma




Ο ισλαμιστής υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ακολουθώντας τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που και χθες απείλησε την Ελλάδα, συνέχισε σήμερα τις επιθετικές δηλώσεις και μάλιστα επιχείρησε και …μάθημα ιστορίας!

Ο Ακάρ, απαντώντας σε ερώτημα για το αν υπάρχει πρόβλημα με την Ελλάδα, ανέφερε ότι παρά την έκκληση της Τουρκίας για διάλογο, ορισμένοι πολιτικοί, ειδικά στην Ελλάδα, συνέχισαν να αυξάνουν τις ενέργειες και τις συζητήσεις τους με προκλητικό τρόπο, σύμφωνα με τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Άλλα ντ’ άλλων…

Ο Τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η Τουρκία είναι ένας ισχυρός, αξιόπιστος και αποτελεσματικός σύμμαχος, και πρόσθεσε:

«Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα γίνει μια θάλασσα φιλίας αλλά είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και μπορούμε να το κάνουμε και αυτό».

Ο Ακάρ δήλωσε ότι από τη στιγμή που η Ελλάδα εξοπλίζεται, αυτό δίνει το δικαίωμα στην Τουρκία να αμυνθεί. Είπε:

«Όταν οπλίζετε αυτά τα νησιά, είναι ορατά από την Τουρκία, βρίσκονται στη μύτη της Τουρκίας, πολύ κοντά. Όταν τα εξοπλίζεις, αυτό μας δίνει το δικαίωμα της άμυνας, το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Αυτό οδηγεί σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, γεγονός που θέτει τις συνθήκες υπό συζήτηση. Έχουμε πει επανειλημμένα στους συνομιλητές μας ‘παρακαλούμε τηρήστε τις συμφωνίες’ και συνεχίζουμε να το λέμε», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ήρθε και χώθηκε στη μύτη της Τουρκίας στο Αιγαίο.

«Εσύ είσαι που ήρθες και χώθηκες κάτω από τη μύτη μας με τα 3 χιλιάδες νησιά στο Αιγαίο. Εσύ είσαι αυτός που ζητάς 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δικαιοδοσίας για το Καστελόριζο. Εσύ είσαι αυτός που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο. Εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να εξοπλιστεί, βασιζόμενος σε μια ψεύτικη αντίληψη απειλής και κυνηγάει τεχνητές συμμαχίες. Εσύ είσαι αυτός που καλεί τρίτες χώρες και ανοίγει την πόρτα του διάπλατα. Άρα εμείς είμαστε επιθετικοί και επεκτατικοί; Ακόμα και τα κοράκια γελούν με αυτό. Νισάφι πια!», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας σε ειδική τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή με τίτλο «Η Ανατολία ρωτάει», αναφέρθηκε στην 100ή επέτειος της …“Μεγάλης Νίκης” (ομιλεί ο εν λόγω κύριος για τη Μικρασιατικής Καταστροφή), και υποστήριξε ότι “τερμάτισε -όπως ψευδέστατα ισχυρίστηκε- την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα“.

Επίσης απείλησε ότι η χώρα μας πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση.

Θυμίζουμε ότι χθες κατά την ομιλία του στη Διάσκεψη των Πρέσβεων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου επανήλθε στην γνωστή επωδό περί εξοπλισμού των νησιών.

“Η Τουρκία δείχνει θέληση για μια συνολική λύση αλλά και η Ελλάδα καθυστερεί. Ειδικά στα νησιά που βρίσκονται κοντά μας, δηλαδή στα νησιά που δόθηκαν υπό όρους στην Ελλάδα με την Συνθήκη της Λωζάνης και την Συμφωνία των Παρισίων του 1947, είναι ξεκάθαρο και προφανές ότι η Ελλάδα τα εξοπλίζει”.

“Το φέραμε επίσης στην ημερήσια διάταξη του ΟΗΕ. Το ίδιο και σε άλλες χώρες. Το φέραμε ως ζήτημα στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς κοινότητας. Και αυτό θα το παρακολουθήσουμε. Διότι πρόκειται για ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμφωνιών. Δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ξεκάθαρη παραβίαση” τόνισε.

Ο Τσαβούσογλου και ο Ακάρ συνεχίζουν τις επιθετικές και προκλητικές δηλώσεις τους για την Ελλάδα ως οι κύριοι εκφραστές της τουρκικής αναθεωρητικής πολιτικής.

Γιατί η Ρωσία δεν έχει καταρρεύσει ακόμα; Δέχεται βοήθεια από την Τουρκία του Ερντογάν και την εξυπηρετούν οι Έλληνες εφοπλιστές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: