Άγριο πάρτι των Τόρις λίγες ώρες μετά την παραίτηση Τζόνσον: Σα να είχαν σκοτώσει θηρίο στη ζούγκλα, λέει δημοσιογράφος του BBC

File Photo British Broadcasting Corporation (BBC) Political Editor Laura Kuenssberg (R) and her bodyguard EPA, FACUNDO ARRIZABALAGA




Η δημοσιογράφος Laura Kuensberg αποκάλυψε πώς οι Συντηρητικοί βουλευτές γιόρτασαν τον «θάνατο» του Μπόρις Τζόνσον, σε ένα πάρτι λίγες ώρες μετά την παραίτησή του, περιγράφοντας τη διάθεση ως «πολύ άγρια και πολύ περίεργη».

Σε μια νέα συνέντευξη στη βρετανική Vogue πριν από την έναρξη της νέας της πολιτικής εκπομπής στο BBC την επόμενη εβδομάδα, την Κυριακή με τη Laura Kuenssberg, η 46χρονη τηλεοπτική δημοσιογράφος περιέγραψε ότι οι Τόρις γιόρταζαν την αποχώρηση του Τζόνσον στο καλοκαιρινό πάρτι The Spectator στις 7 Ιουλίου –λίγες ώρες μετά τη δήλωση της παραίτησής του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ- λέγοντας ότι πολλοί σχεδιάζουν ήδη νέους ρόλους για τον εαυτό τους. Και μόλις 500 μέτρα από την Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως επισήμανε, η είδηση της αποχώρησης του πρωθυπουργού δημιούργησε μια ατμόσφαιρα στο πάρτι του Westminster που ήταν: «Πολύ καυτή, πολύ άγρια και πολύ περίεργη. Ήταν σαν να βρίσκονταν σε μια τροπική ζούγκλα, όχι μόνο λόγω της ζέστης, αλλά επειδή είχαν σκοτώσει το θηρίο που τους έσπρωχνε ολόγυρα για τόση ώρα».

Ο πρώην καγκελάριος (υπουργός Οικονομικών) και υποψήφιος πρωθυπουργός Rishi Sunak και ο Nadhim Zahawi ήταν μεταξύ εκείνων που φωτογραφήθηκαν στην Old Queen Street, μαζί με τον πρώην γραμματέα στέγασης και κοινοτήτων Michael Gove και τον πρώην υπουργό Υγείας Matt Hancock.

Η Kuenssberg, φορώντας ένα κασμίρι με λαιμόκοψη 239 λιρών και μάλλινο πουλόβερ Hugo Boss για τη φωτογράφιση της Vogue, πρόσθεσε ότι όσοι είχαν πολιτικές φιλοδοξίες έκαναν γρήγορα τον κύκλο τους, λέγοντας: «Η επόμενη γενιά τριγυρνούσε, προσπαθώντας να οικοδομήσει νέες συμμαχίες και να αρπάξει το τα πιο παχουλά, τα πιο ζουμερά φρούτα για τον εαυτό τους».

Η πρώην πολιτική συντάκτρια του BBC, η οποία ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τον ρόλο μετά από επτά χρόνια τον Δεκέμβριο του 2021, θα αναλάβει το τιμόνι στις 4 Σεπτεμβρίου για το ανανεωμένο πολιτικό πρόγραμμα του BBC της Κυριακής, στο παρελθόν με παρουσιαστή τον Andrew Marr.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk // Jo Teedy

Ισχυρό παραμένει το προβάδισμα της κεντροδεξιάς στην Ιταλία ενόψει των εκλογών- Κλειδί και στην Ιταλία οι αναποφάσιστοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: