“Ξεκάθαρη η πρόταση του Νίκου Χριστοδουλίδη για το Κυπριακό”, λέει το Επιτελείο του: Με έμφαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (video)

FILE PHOTO: Οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για τις Προεδρικές Εκλογές: Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και οι ανεξάρτητοι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία via ΡΙΚ




Την πρότασή του για το Κυπριακό ανέπτυξε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στη συζήτηση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην εκπομπή “Προκλήσεις” του ΡΙΚ, με αφορμή τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Στη συζήτηση συμμετείχαν δύο εκ των ανθυποψηφίων του, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στις διεθνές εξελίξεις, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ισχυρή και ορθή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό, όπως εξήγησε, μας δίνει μία χρυσή ευκαιρία για επανακαθορισμό του Κυπριακού ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Η πρόταση του ανεξάρτητου υποψηφίου Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη αφορά τη θεσμοθέτηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

Κάτι το οποίο προτείνει να γίνει με τον διορισμό μίας ισχυρής προσωπικότητας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θεσμικό ευρωπαϊκό όργανο, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός και πρωταγωνιστικός ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.

«Μακριά από θεωρίες και ευχολόγια, έχω παρουσιάσει μία πολύ συγκεκριμένη πρόταση: Θεσμοθέτηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μέσα από το διορισμό μίας ισχυρής προσωπικότητας η οποία θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού»

Την περασμένη εβδομάδα, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Νίκος Χριστοδουλίδης επισκέφθηκε το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό, όπου ξεναγήθηκε από τον διευθυντή Δρ Νίκο Ζάμπογλου και ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό για τις υπηρεσίες που παρέχει το Κέντρο εντός του ΓεΣΥ, και για τους τρεις πυλώνες υπηρεσιών του.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου.

Επίσης, πραγματοποίησε και δύο νέες συναντήσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης και με την ηγεσία του Κινήματος Αλληλεγγύη.

Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό …”εκπαιδεύεται” στη θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου: Συνεχείς οι προκλήσεις

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: