Το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό …”εκπαιδεύεται” στη θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου: Συνεχείς οι προκλήσεις

Ναυτικές ασκήσεις στην θάλασσα της κατεχόμενης Αμμοχώστου εκτελεί το Πολεμικό Ναυτικό της κατοχικής Τουρκίας. Φωτογραφία T.C. Millî Savunma Bakanlığı, @tcsavunma 📍 Famagusta / Eastern Mediterranean “Joint Search and Rescue Trainings” were conducted with the participation of TCG GEMLIK frigate, TCG BANDIRMA corvette, KKTCSG-04, KKTCSG-12, 1 SH-70 helicopter, 2 AS-532 helicopters, 1 CN-235 aircraft and 1 UAV.




Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Halkin Sesi» έγραψε ότι πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού βρίσκονται στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου από τις 19 Ιουλίου έως τις 23 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο των εορτασμών για την 48η μαύρη επέτειο της άνανδρης τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι συνεχιζουν τις προετοιμασίες για την αποστολή ερευνητικού σκάφους στην κυπριακή ΑΟΖ, τον Αύγουστο. Θα είναι έναρξη μίας νέας σειράς προκλητικών ενεργειών εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόκειται για τα πλοία TCG BAYRAKTAR και TCG SOKULLU MEHMET PASA της Σχολής Θαλάσσιου Πολέμου του Πανεπιστημίου του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας, τα οποία θα βρίσκονται στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο από τις 14 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου 2022 για σκοπούς, υποτίθεται, άσκησης των φοιτητών του τρίτου έτους.

Στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας βρίσκονται η φρεγάτα TCG Giresun και το υποβρύχιο TCG BURAKREIS.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: