Εκατοντάδες νεκρούς καθημερινά έχει ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία: ισχυρίζονται οι αμερικανικές υπηρεσίες

FILE PHOTO: Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντηση με νέους επιχειρηματίες και ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων στην Έκθεση Επιτευγμάτων Εθνικής Οικονομίας (VDNKh ή VDNH) στη Μόσχα, Ρωσία9 Ιουνίου 2022. EPA, MIKHAIL METZEL, KREMLIN POOL, SPUTNIK




Eκατοντάδες απώλειες την ημέρα υφίσταται ο ρωσικός στρατός στον πόλεμό του στην Ουκρανία συμπεριλαμβανομένης της θανάτωσης χιλιάδων υπολοχαγών και λοχαγών, με αποτέλεσμα η διοικητική αλυσίδα να δυσκολεύεται, εκτιμούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφερε ότι εκτός από τους υπολοχαγούς και τους λοχαγούς που έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες συνταγματάρχες και “πολλοί” Ρώσοι στρατηγοί έχουν χάσει τη ζωή τους. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία έχουν φτάσει τους 15.000 νεκρούς και ίσως 45.000 τραυματίες, σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις του διευθυντή της CIA W. Burns, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει επίσης υποστεί σημαντικές απώλειες.

Οι ΗΠΑ πιστεύουν επίσης ότι η Ουκρανία είχε καταστρέψει περισσότερους από 100 ρωσικούς στόχους «υψηλής αξίας» εντός της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων θέσεων διοίκησης, αποθηκών πυρομαχικών και τοποθεσιών αεράμυνας, δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Reuters, Idrees Ali – Russia taking hundreds of casualties daily in Ukraine war -U.S. official

Το «Δεν ξεχνώ» του 1974 έχει ξεχαστεί: Τουρκική “επιτυχία” η προώθηση πολιτικών, που εξυπηρετούν τη λογική της ομαλοποίησης με την κατοχή

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: