Τώρα θέλουν να μας βοηθήσουν οι Έλληνες: Αγαπητοί Γερμανοί, περάστε τον χειμώνα στις δικές μας παραλίες, το μήνυμα Κικίλια

FILE PHOTO: Ο Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού, στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ




Η ανταπόκριση στην Bild, (των Λιάνα Σπυροπούλου και Peter Tiede), αναφέρει αρχικά ότι κατά την οικονομική κρίση οι Γερμανοί ‘έσωσαν’ τους Έλληνες με δισεκατομμύρια, και τώρα οι Έλληνες θέλουν κάπως να το ανταποδώσουν:

«Η Ελλάδα προσφέρει άσυλο στους Γερμανούς πολίτες που ταλανίζονται από το σοκ της ακρίβειας και τον φόβο για την ενέργεια», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανταπόκριση και παραθέτει δήλωση του Υπουργού Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, στην εφημερίδα:

«Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα ήταν για εμάς τους Έλληνες μεγάλη χαρά να καλωσορίσουμε Γερμανούς συνταξιούχους, που θα ήθελαν να ζήσουν έναν ‘μεσογειακό χειμώνα’ με ελληνική φιλοξενία, ήπιο καιρό και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Θα σας περιμένουμε εδώ», δηλώνει στην Bild ο κ. Κικίλιας.

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι το μήνυμα του Υπουργού είναι πως για όποιον η ζωή έχει γίνει πολύ ακριβή στη Γερμανία και όποιος φοβάται τον χειμώνα χωρίς θέρμανση, θα πρέπει να έρθει στην Ελλάδα.

Η ανταπόκριση προτείνει, μάλιστα, ως «καλύτερο μέρος» για να περάσει κανείς τον χειμώνα την Κρήτη. Εδώ ο χειμώνας διαρκεί δύο μήνες και ακόμα και αυτοί οι δύο μήνες διακόπτονται από τις «αλκυονίδες μέρες», σημειώνει το δημοσίευμα που παραθέτει επίσης δήλωση του δημάρχου των Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη:

«Προσκαλούμε κάθε Γερμανό που θέλει να έρθει σε εμάς φέτος τον χειμώνα, να ζήσει εδώ, μακριά από τις κρίσεις. Τα Χανιά είναι ο τέλειος τόπος για να περάσει κανείς έναν χειμώνα κρίσεων: ζεστοί, εγκάρδιοι άνθρωποι και ίσως το καλύτερο κλίμα όλον τον χρόνο στην Ευρώπη». Ο κ. Σημανδηράκης προσθέτει ότι «εμείς δεν χρειαζόμαστε θέρμανση στο σπίτι».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι, σύμφωνα με τον μεσίτη, Γιάννη Κριαρά, στην Κρήτη δεν υπάρχει κρίση με το φυσικό αέριο, αντιθέτως υπάρχουν αρκετά διαμερίσματα και παραθεριστικές κατοικίες που μπορεί να ενοικιάσει κανείς σε προσιτές τιμές, και παράλληλα να υπενοικιάσει το σπίτι του στη Γερμανία. Το κόστος ζωής είναι επίσης προσιτό, με την εφημερίδα να παραθέτει ενδεικτικές τιμές βασικών ειδών.

ΠΗΓΗ: BildΛιάνα Σπυροπούλου & Peter Tiede – JETZT WOLLEN DIE GRIECHEN UNS HELFEN Liebe Deutsche, überwintert doch bei uns am Strand!

Το τριπλό παιχνίδι της Τουρκίας με τη Ρωσία και το ΝΑΤΟ: Η ταραχοποιός της Δύσης και ο αυταρχικός Ερντογάν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: