Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας: Φθάνει και στην Αττική [video]

File Photo Στιγμιότυπο από καταιγίδα ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπεται και πτώση της θερμοκρασίας, με τα φαινόμενα να επιμένουν και το Σάββατο.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 28 βαθμούς.




Σημαντικά ύψη βροχόπτωσης έχουν ήδη σημειωθεί σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας έως τις πρώτες βραδινές ώρες (20:00) της Παρασκευής 08/07, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται σε περιοχές του Κεντρικής Μακεδονίας. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις πρώτες βραδινές ώρες της Παρασκευής 08/07 (διάστημα 00:00 – 20:00). Το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης έχει καταγραφεί στον μετεωρολογικό σταθμό του Κιλκίς και ήταν ίσο με 72 mm, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Το Σάββατο τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να απασχολούν και την Εύβοια, τη Βοιωτία αλλά και την Αττική, όπου αναμένονται έντονες βροχές και καταιγίδες.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε καταστροφικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Τέλος, υπογράμμισε πως το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να αποχωρεί από την Κυριακή και από τη νέα εβδομάδα προβλέπονται πιο συμβατές με την εποχή καιρικές συνθήκες.

Φωτιές από κεραυνούς στην Εύβοια

Τέσσερις πυρκαγιές προκλήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής από κεραυνό στην κεντρική και βόρεια Εύβοια. Οι φωτιές ξέσπασαν μία στη Λιχάδα και δύο στο Μακρυμάλλη, σύμφωνα με το evima.gr.

Άλλες δυο φωτιές ξέσπασαν σε Πουρνώντα και Μαντούδι.

Παράλληλα, η Εύβοια πλήττεται και από την κακοκαιρία, με έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν την πόλη της Χαλκίδας. Η βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι της πόλης και να μετατραπούν σε χείμαρρους.

Με πληροφορίες από Open Tv, ethnos.gr

Διασώστες νυχτερίδων Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία των σπιτιών εγκλωβίζονται τα θηλαστικά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: