Προκλήσεις χωρίς τέλος από τον Ερντογάν: “O Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης”

Photo via @TurkiyeCanli_




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε νέα προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας, σε συνέντευξη του στο τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT.

Συγκεκριμένα επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας το γνωστό τροπάριο περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκαννήσων, λέγοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός δεν γνωρίζει το νομικό καθεστώς. Χαρακτηριστικά ο Ερντογάν είπε «νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την ομιλία του στο Κογκρέσο ο Ερντογάν φανερά εκνευρισμένος ανέφερε:

«Του είπα έλα, ας φάμε μαζί και γευματίσαμε στο Αρχοντικό Vahdettin. Του είπα ας μην μπλέξουμε τρίτους, ας αποκτήσουμε μία απευθείας γραμμή επικοινωνίας και ας διαπραγματευτούμε. Και αυτός πήγε και έκανε ό,τι και στο Νταβός και είπε: “Η Τουρκία έκανε αυτό και εκείνο”.

Στην συνέχεια πρόσθεσε ότι “η Ελλάδα προσπαθεί να μας εμποδίσει να αγοράσουμε αεροπλάνα για τις ανάγκες της ασφάλειας μας και είπαν του αμερικανούς μην τα δώσετε στην Τουρκία. Οι ενέργειες της Ελλάδας είναι αντίθετες όχι μόνο στη Συμφωνία της Λωζάνης, αλλά και στη Συμφωνία του Παρισιού. Νομίζω ότι ο Μητσοτάκης δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία αυτών των νησιών δόθηκε με μη στρατιωτικό καθεστώς. Νομίζω ότι θα το μάθει».

Στο σχετικό tweet που παραθέτει και την σχετική δήλωση εκτοξεύει μια ακόμη απειλή γράφοντας μεταξύ άλλων “(Yunanistan’ın adaları silahlandırması) ‘Yunanistan sen ne yapmak istiyorsan yap’, öyle mi diyelim? Ne gerekiyorsa vakti saati geldiğinde bunu yaparız.” ελληνιστί “(Έλληνας οπλίζει τα νησιά) ‘Ελλάδα ό,τι θέλεις κάνε’ Ό,τι χρειαστεί, θα το κάνουμε όταν έρθει η ώρα».

Ο Ακάρ σε ρόλο κονφερασιέ για την Τουρκία: Είπε στο Κίεβο το αυτονόητο, ότι η πρώτη αποστολή σιτηρών πρέπει να γίνει σύντομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: