Ομάδα 8 μεταναστών εθεάθη κοντά στο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά στο Δάσος της Δαδιάς, λέει ο Αμυράς

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 και εικονίζει πυροσβεστικό ελικόπτερο, να επιχειρεί στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται για έκτη μέρα στο Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022. Νοτιοδυτικά, προς το πυροφυλάκιο της Γερακίνας, το τμήμα του Εθνικού Πάρκου στο οποίο βρίσκονται οι φωλιές των αρπακτικών, κινείται με αργή ταχύτητα και έρπουσα η πυρκαγιά καθιστώντας τη συγκεκριμένη περιοχή του δάσους το κύριο μέτωπο της φωτιάς. Με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη να παραμένει στη Δαδιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων με την κατάσβεση φορέων. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΥΔΗΣ




Πριν την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Δάσος της Δαδιάς είχε καταγραφεί η παρουσία 8 ατόμων από τη Σομαλία δίπλα στο φράγμα, στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά αποκάλυψε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ  ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς επικαλούμενος πληροφόρηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Σχετικά με τις προσπάθειες κατάσβεσης αυτό που απασχολεί περισσότερο την Πυροσβεστική είναι το νοτιοδυτικό μέτωπο στο δάσος ενώ στην περιοχή επιχειρούν κι ένα Μι8, 2 Τρακτορες, 2 Erickson, 2 PZL.

Ωστόσο αισιόδοξο γεγονός είναι ότι επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες.

Επιπλέον, προσωπικό και μηχανήματα του Στρατού τα οποία εργάστηκαν νυχθημερόν, έκαναν αρχική διάνοιξη σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή του νοτιοδυτικού μετώπου της πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς.

Η διάνοιξη έγινε σε απόσταση περίπου 1400 μέτρων από το μέτωπο ενώ οι κλίσεις φτάνουν το 30% με 35% ώστε να διευκολυνθεί η δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες από skai.gr

Χωρίς ενεργό μέτωπο και σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία: Συνεχίζεται η κατάσβεση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: