Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε τους παραλήπτες του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας: Στον κατάλογο και ο πάτερ Καρλούτσος

FILE PHOTO: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Δ) στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Σαουθχαμπτον της Νέας Υόρκης όπου τον υποδέχθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Καρλούτσος και η νεολαία της Κοινότητας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ




Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε σήμερα τους δεκαεπτά παραλήπτες του Προεδρικού Μεταλλίου της Ελευθερίας. Ανάμεσα τους είναι και ο π. Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο μεγαλύτερος παράγοντας στα εκκλησιαστικά πράγματα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής τα τελευταία 40 χρόνια.

Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας είναι η υψηλότερη πολιτική διάκριση του Έθνους, που απονέμεται σε άτομα που έχουν υποδειγματική συνεισφορά στην ευημερία, τις αξίες ή την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, την παγκόσμια ειρήνη ή άλλες σημαντικές κοινωνικές, δημόσιες ή ιδιωτικές προσπάθειες.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει εδώ και καιρό ότι η Αμερική μπορεί να οριστεί με μία λέξη: δυνατότητες. Αυτοί οι δεκαεπτά Αμερικανοί επιδεικνύουν τη δύναμη των δυνατοτήτων και ενσαρκώνουν την ψυχή του έθνους – σκληρή δουλειά, επιμονή και πίστη.

Έχουν ξεπεράσει σημαντικά εμπόδια για να επιτύχουν εντυπωσιακά επιτεύγματα στις τέχνες και τις επιστήμες, αφιέρωσαν τη ζωή τους στην υπεράσπιση των πιο ευάλωτων ανάμεσά μας και ενήργησαν με γενναιότητα για να οδηγήσουν την αλλαγή στις κοινότητές τους –και σε ολόκληρο τον κόσμο– ενώ παράλληλα άνοιξαν μονοπάτια για τις επόμενες γενιές .

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου 2022.

President Biden Announces Recipients of the Presidential Medal of Freedom: Father Alexander Karloutsos is on the list

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: