Ο νέος Παβαρότι είναι ένας 34χρονος από τα νησιά Σαμόα: Αυτοδίδακτος με πείσμα, στις μεγαλύτερες όπερες του κόσμου [videos]

O 34χρονος τενόρος Πένε Πάτι. Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Pene Pati




Ο 34χρονος αυτοδίδακτος τενόρος Πένε Πάτι θυμάται τους δασκάλους του να τον προϊδεάζουν ότι δε θα γίνει ποτέ σταρ της όπερας διότι κανείς από τα νησιά Σαμόα δεν έγινε ποτέ.

Η αντίδράσή του νεαρού μουσικού κάθε άλλο παρά απαισιόδοξη ήταν: «Θα είμαι ο πρώτος λοιπόν και θα σας αποδείξω ότι κάνετε λάθος».

Σήμερα, στα 34 του, κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ από την δισκογραφική εταιρεία Warner Classics κι ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στο «Moise et Pharaon» του Rossini στο διάσημο φεστιβάλ Aix-en-Provence, αφού έχει ήδη εντυπωσιάσει το κοινό από το Μπορντό μέχρι το Σαν Φρανσίσκο.

Εκείνο που από την πρώτη στιγμή της μουσικής του καριέρας ακούει συχνά, είναι ότι μοιάζει με τον αείμνηστο Ιταλό τενόρο Λουτσιάνο Παβαρότι, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και στον τρόπο που τραγουδά.

Και δεν έχουν άδικο, καθώς, όπως ο ίδιος ανέφερε στο AFP, αφιέρωσε αμέτρητες ώρες στο διαδίκτυο παρακολουθώντας τον Παβαρότι, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει τα μυστικά της επιτυχίας του.

«Δεν είχα χρήματα για μαθήματα, είμαι αυτοδίδακτος χάρη στο YouTube», παραδέχεται, προσθέτοντας ότι παράλληλα έκανε ζουμ στο πρόσωπο του Ιταλού τενόρου προκειμένου να αντιγράψει τις κινήσεις του.

«Το πείραμα πέτυχε», παραδέχεται.

Την ανακάλυψη του ταλέντου του την χρωστά στους δασκάλους του σχολείου του, οι οποίοι επέτρεπαν στα αγόρια να παίζουν ράγκμπι μόνο εάν συμμετείχαν στην χορωδία του σχολείου.

Έτσι, ανακάλυψε πόσο πολύ του αρέσει να τραγουδά κλασική μουσική αλλά οι καθηγητές του προσπαθούσαν να τον κρατήσουν “προσγειωμένο” και μακριά από το όνειρο μιας μουσικής καριέρας.

«Δεν ήταν κακοί, απλά ήταν ρεαλιστές. Για να είμαστε δίκαιοι, κανείς δεν το είχε κάνει πριν από εμένα εκτός από την Κίρι Τε Κάναουα», είπε.

Ωστόσο, ο ίδιος άρχισε να κερδίζει το ένα βραβείο μετά το άλλο και το 2017 τον ανακάλυψε Marc Minkowski, διευθυντής της Όπερας του Μπορντό στη Γαλλία.

Ο Minkowski του είπε πως διαθέτει μια ιδιαίτερη, σπάνια φωνή κι ένα μπελ κάντο που δεν συναντά κανείς πια.

Το όνειρό του είναι να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και να ιδρύσει ένα σχολείο για όλους τους νέους που θέλουν να γίνουν μουσικοί.

«Ελπίζω η γενιά τους να καταφέρει πολλά περισσότερα απ’ότι εγώ», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: france24.com

 

Πέθανε ο πολυβραβευμένος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας: Είχε πραγματοποιήσει εκθέσεις σχεδόν σε όλο τον κόσμο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: