Νέες συγκλονιστικές φωτογραφίες του Σύμπαντος δίνει στη δημοσιότητα η NASA [Δείτε Live εικόνα]

NASA Live




Eνα αστρικό φυτώριο όπου γεννιούνται αστέρια, αλληλεπιδράσεις μεταξύ γαλαξιών και μια μοναδική άποψη ενός εξωπλανήτη αποτελούν μερικές μόνο από τις νέες κοσμικές εικόνες που θα δημοσιοποιήσει σε λίγη ώρα η NASA

Οι εικόνες αξίζουν την αναμονή καθώς τα «ευρήματα» του τηλεσκοπίου James Webb θεωρείται ότι θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το σύμπαν.

Η καταπληκτική πρώτη φωτογραφία από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA που κάνει τον γύρο του κόσμου από το πρωί ώρα Ελλάδας αποτελεί ουσιαστικά μια «προδημοσίευση» (λόγω της σχετικής παρουσίασης που έγινε στον Πρόεδρο Μπάιντεν) του κυρίως μενού το οποίο θα παρουσιαστεί σε λίγη ώρα.

 

Πως το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb βλέπει πίσω στον χρόνο.

Ο Ήλιος απέχει 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τη Γη. Το φως του όμως διανύει αυτήν τη απόσταση σε οκτώ λεπτά για να φτάσει σε εμάς. Επομένως ό,τι βλέπομε ως Ηλιο είναι αυτό που ήταν ο Ήλιος πριν από οκτώ λεπτά.

Γράφημα του BBC

Εάν για κάποιον λόγο ο Ήλιος εξαφανιζόταν θα χρειάζονταν δηλαδή οκτώ λεπτά για να το παρατηρήσουμε.

Το φως από ένα απομεμακρυσμένο άστρο μπορεί να χρειασθεί πολλά χρόνια έως ότου φθάσει σε μας. Η εικόνα του που βλέπουμε δηλαδή στον ουρανό είναι η εικόνα που είχε μερικά χρόνια πριν.

Το πλησιέστερο άστρο έξω από το δικό μας Ηλιακό Σύστημα (Proxima Centauri) χρειάζεται περίπου τέσσερα χρόνια έως ότου μας την «φωτογραφία» του .

Τώρα μπορούμε ίσως καλύτερα να κατανοήσουμε το κατόρθωμα του Διαστημικού Τηλεσκοπίου James Webb.

To φως των άστρων που κατέγραψε ξεκίνησε το ταξίδι του προς εμάς πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Γι’ αυτό λέμε ότι η εικόνα που μετέφερε σε εμάς το τηλεσκόπιο είναι μια βουτιά στις πρώτες στιγμές της δημιουργίας του Σύμπαντος.

 

Πως ήταν το Σύμπαν πριν από 13 δισ. χρόνια: Η βαθύτερη εικόνα από το διάστημα που έχει τραβηχτεί μέχρι σήμερα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: