Μέγαλη φωτιά έξω από την Κάρυστο, πυρκαγιά και στην Παιανία: Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής λόγω των ισχυρών ανέμων

File Photo: Πυροσβεστικό αεροσκάφος επιχειρεί για κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΣΥΝΕΤΟΣ




Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στην Εύβοια στο δρόμο από Κάρυστο προς Μαρμάρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίει ξερά χόρτα και προς το παρόν δεν αποτελεί απειλή για κατοικημένη περιοχή.

Η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ειδικότερα δυο αεροπλάνα, ένα ελικόπτερο, οκτώ οχήματα με 28 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Μεγάλη είναι και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Παιανία επί της οδού Αμπελώνος, στα σύνορα με Σπάτα.

Η φωτιά καίει αγροτική έκταση χωρίς να απειλεί σπίτια.

Επιτόπου επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ σπεύδουν και δυο αεροσκάφη.

Την ίδια ώρα ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικής δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Χάβαρι της Αμαλιάδας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που έχει εκδηλωθεί σε αγροτοδασική έκταση.

Ειδικότερα, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 11 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Πηγή: ertnews.gr

Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική: Πολύ υψηλή η επικινδυνότητα για πυρκαγιές σήμερα, προειδοποιεί το meteo του Αστεροσκοπείου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: