Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο: Από το πρωί στην προσπάθεια κατάσβεσης και τα εναέρια μέσα

File Photo: Ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού για κατάσβεση πυρκαγιάς. ΑΠΕ-ΜΠE, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σάμο για να ελέγξουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου.

Σήμερα οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες καθώς κόπασαν οι άνεμοι και η εικόνα της φωτιάς βελτιώνεται, ενώ οι κάτοικοι επιστρέφουν στα σπίτια τους στους οικισμούς Μακριά Πούντα και Λιμνιώνας, οι οποίοι χθες το βράδυ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τη μάχη και τα εναέρια μέσα, ενώ πυροσβέστες από την Αθήνα συμβάλουν σήμερα στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Τον συντονισμό της κατάσβεσης έχει ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαδούδης. Στο σημείο βρίσκονται επίσης η Διοικήτρια της ΠΥ Ν. Σάμου Σταυρούλα Μπονέ και ο Διοικητής της ΠΥ Σάμου Γιώργος Μιαούλης.

Για σήμερα Πέμπτη αναμένεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο και Ικαρία.

Στις περιοχές αυτές απαγορεύεται η είσοδος σε εθνικούς δρυμούς και δάση και θα πραγματοποιούνται αυξημένες περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας θα είναι σε επιφυλακή.

Πηγή: ertnews.gr

Νεκροί οι δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου στη Σάμο: Στο νοσοκομείο ο Ρουμάνος πιλότος, ζωντανός και ο τέταρτος επιβαίνων [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: