Για το ρόλο του στην έφοδο εναντίον του Καπιτωλίου: Οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν ότι πρέπει να διωχθεί ποινικά ο Τραμπ

File Photo: Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ. EPA, SHAWN THEW




Περίπου οι μισοί Αμερικανοί θεωρούν ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ (Trump) για το ρόλο του στην επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας δημοσκόπησης που διενήργησε το πρακτορείο Associated Press.

Συγκεκριμένα, η έρευνα διαπιστώνει ότι το 48% των ενηλίκων των ΗΠΑ εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου για το ρόλο του, ενώ το 31% υποστηρίζει το αντίθετο.

Ένα επιπλέον 20% λέει ότι δεν γνωρίζει αρκετά για να έχει γνώμη. Σε κάθε περίπτωση, παρατηρεί το δημοσίευμα, το ποσοστό όσων αναγνωρίζουν ότι ο Trump φέρει μεγάλη ή αρκετή ευθύνη για αυτό που συνέβη εκείνη την ημέρα ανέρχεται σε 58%.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι απόψεις που εκφράζουν οι συμμετέχοντες στην έρευνα βρίσκονται σε αντιστοιχία με τις ιδεολογικές/κομματικές τους προτιμήσεις , καθότι το 86% των Δημοκρατικών αλλά μόλις το 10% των Ρεπουμπλικανών υποστηρίζει ότι πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του αμφιλεγόμενου τέως προέδρου.

ΠΗΓΗ: Associated PressFarnoush AmiriNuha Dolbi – About half say Trump should be charged for 1/6: APNORC poll]

Μαλλιωτάκη και Μπιλιράκης εναντίον Μπάιντεν: Παραμένουμε σθεναρά αντίθετοι σε οποιαδήποτε πώληση στρατιωτικού υλικούστην Τουρκία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: