Φίλοι – φίλοι, αλλά ο εκδικητικός Ερντογάν δεν χαρίστηκε ούτε στον Πούτιν: Τον άφησε να τον περιμένει όρθιος και εκνευρισμένος …. [videos]

O Πούτιν κοιτάζει το πάτωμα, κοιτάζει το ταβάνι, κοιτάζει τον τοίχο….αλλά ο Ερντογάν πουθενά. Screenshot via YouTube




Φίλοι – φίλοι… αλλά ο Ερντογάν φαίνεται πως δεν ξεχνάει και εκδικείται. Αυτό, τουλάχιστον, είναι το συμπέρασμα των σχολιαστών από το “καψόνι” του Τούρκου προέδρου στον ομοϊδεάτη και φίλο του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την χθεσινή τους συνάντηση στην Τεχεράνη.

Ο Ταγίπ Ερντογάν άφησε το αφεντικό του Κρεμλίνου να τον περιμένει επί σχεδόν ένα λεπτό, αμήχανο μπροστά στις κάμερες και τα φλας των δημοσιογράφων, μέχρι να εμφανιστεί και να τον χαιρετίσει σαν να μην συνέβαινε τίποτα.

Ο Πούτιν φημίζεται ωστόσο για την “πατρότητα” αυτής της τακτικής: Συνηθίζει να αφήνει τους καλεσμένους του να περιμένουν και να περιμένουν…

Αυτό το είχε βιώσει κι ο Ερντογάν πριν δυο χρόνια, όταν χρειάστηκε να περάσουν δυο λεπτά γεμάτα αμηχανία, με τον Τούρκο πρόεδρο να κοιτάζει γύρω με αδημονία και, τελικά, να βρίσκει “καταφυγιο” σε μια πολυθρόνα. Τελικά ο Πουτιν εμφανίστηκε.

Χθες στην Τεχεράνη ήταν η σειρά του Πούτιν να σταυρώνει και να ξεσταυρώνει τα χέρια, να μετατοπίζει όρθιος το βάρος του από το ένα πόδι στο άλλο, να ρουφάει τα μάγουλά του και να μην ξέρει τί να κάνει… πριν τελικά εμφανιστεί ο πολύς Ερντογάν!

Γλυκιά εκδίκηση; Μάλλον, λένε οι σχολιαστές, υπενθυμίζοντας ότι οι εικόνες προ διετίας με τον Ερντογάν και την ακολουθία του στη Μόσχα να εξευτελίζονται δημοσίως μπροστά στις κάμερες.

«Αυτά τα 50 δευτερόλεπτα που ο Ερντογάν έβαλε τον Πούτιν να περιμένει, κοιτάζοντας αποσβολωμένος μπροστά στις κάμερες, λένε πολλά για το πόσα άλλαξαν μετά την Ουκρανία», ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η Joyce Karam, ανταποκρίτρια του μεσανατολικού ομίλου ΜΜΕ «National News».

Η Καράμ χαρακτήρισε το περιστατικό «γλυκιά εκδίκηση» για τον Ερντογάν, καθώς ο Πούτιν έχει αφήσει τον Τούρκο ηγέτη να τον περιμένει περίπου δύο λεπτά πριν από μια συνάντηση το 2020. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τότε ότι ο Ερντογάν και η συνοδεία του ταπεινώθηκαν, αφού αναγκάστηκαν να περιμένουν έξω, σε έναν προθάλαμο, σε πλάνα που δημοσίευσαν ευρέως τα ρωσικά ειδησεογραφικά μέσα.

Το βίντεο με την διαπόμπευση του Ερντογάν και της ακολουθίας του προ διετίας στη Μόσχα:

Kαι χθες η “γλυκιά εκδίκηση” Ερντογάν:

 

 

Το Ιράν αδειάζει τον Ερντογάν: “Οι Σύροι θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι για τη χώρα τους”…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: