Eνα μυστικό κρυμμένο για 137 χρόνια: Μία ακτινογραφία αποκάλυψε αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ στο πίσω μέρος του «Head Of A Peasant Woman»

File Photo: Ο πίνακας του Βαν Γκογκ «Head Of A Peasant Woman». EPA/WOLFGANG KUMM ATTENTION




Είναι ένας πίνακας που θαυμάζουν οι λάτρεις της τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Τώρα ανακαλύφθηκε ότι το Head Of A Peasant Woman του Βίνσεντ Βαν Γκογκ είναι ακόμα πιο ξεχωριστό από ό,τι είχε αρχικά θεωρηθεί – έχει μια αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη στην άλλη πλευρά του καμβά.

Η εικόνα του 1885 κράτησε το μυστικό της για 137 χρόνια προτού μια ακτινογραφία εν όψει μιας νέας έκθεσης στο Εδιμβούργο βρήκε το πορτρέτο του τραγικού Ολλανδού ζωγράφου που αυτοκτόνησε το 1890 σε ηλικία 37 ετών.

Το ζωγράφισε ο καλλιτέχνης, του οποίου τα διάσημα έργα περιλαμβάνουν το Sunflowers, προτού κόψει το αριστερό του αυτί μετά από καβγά το 1888.

Ο Βαν Γκογκ ξαναχρησιμοποίησε καμβάδες για να εξοικονομήσει χρήματα.

Η καθηγήτρια Frances Fowle, από τις Εθνικές Πινακοθήκες της Σκωτίας, είπε: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή τη συναρπαστική ανακάλυψη.».

Το έργο που αποκαλύφθηκε πρόσφατα δείχνει έναν γενειοφόρο άνδρα με γείσο καπέλο που φορά ένα μαντήλι. Είναι παρόμοιο με την Αυτοπροσωπογραφία του με γκρι τσόχινο καπέλο, που ολοκληρώθηκε το 1888.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι το σκίτσο είναι από την πρώιμη δουλειά του όταν ξεκίνησε για πρώτη φορά να εξερευνά αυτοπροσωπογραφίες.

Υπάρχει πιθανότητα οι δύο πίνακες να χωριστούν, αλλά αυτό θα απαιτούσε λεπτές εργασίες συντήρησης.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν την εικόνα ακτίνων Χ του σκίτσου που ανακαλύφθηκε πρόσφατα χρησιμοποιώντας ένα ειδικά κατασκευασμένο lightbox στην έκθεση, A Taste for Impressionism, στη Σκωτσέζικη Ακαδημία στο Εδιμβούργο στο τέλος του μήνα.

Η καθηγήτρια Frances Fowle πρόσθεσε: «Στιγμές όπως αυτή είναι απίστευτα σπάνιες. Ανακαλύψαμε ένα άγνωστο έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, ενός από τους πιο σημαντικούς και δημοφιλείς καλλιτέχνες στον κόσμο.

Τι απίστευτο δώρο για τη Σκωτία που θα βρίσκεται για πάντα στη φροντίδα της Εθνικής Πινακοθήκης».

Ο Lesley Stevenson, ανώτερος συντηρητής ζωγραφικής στην Εθνική Πινακοθήκη, είπε: «Όταν είδαμε την ακτινογραφία για πρώτη φορά, φυσικά ήμασταν πολύ ενθουσιασμένοι.

«Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη γιατί προσθέτει σε αυτά που ήδη γνωρίζουμε για τη ζωή του Βαν Γκογκ.

Υπάρχουν πολλά να σκεφτούμε σχετικά με τα επόμενα βήματα, αλλά για εμάς είναι άλλο ένα μικρό ψήγμα για να έρθουμε λίγο πιο κοντά σε έναν απίστευτο καλλιτέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 30 Ιουλίου έως τις 13 Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών γιορτάζει τα 80 της χρόνια με μια συναυλία αφιερωμένη στον Μάνο Χατζιδάκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: