Έκτος μυστηριώδης θάνατος Ρώσου εκατομμυριούχου με δεσμούς με Gazprom και Πούτιν: Πυροβολήθηκε στο κεφάλι στην πισίνα του [videos]

Το φαινόμενο των “αυτοκτονίων” ή θανάτων λόγω… ενδοοικογενειακής βίας έχει ξεκινήσει από την εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία και αφορά κυρίως άτομα με δεσμούς με την Gazprom. Screenshot via YouTube




Ένας πολυεκατομμυριούχος Ρώσος επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός από πυροβολισμούς στην έπαυλή του, στο τελευταίο από μια σειρά περιστατικών όπου διακεκριμένα στελέχη με δεσμούς με τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom συναντούν αιφνιδίως τον θάνατο τους τελευταίους μήνες.

Ο Γιούρι Βορόνοφ, 61 ετών, επικεφαλής μιας εταιρείας logistics που είχε προσοδοφόρα συμβόλαια με την Gazprom στην Αρκτική, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ένα εξαιρετικά πλούσιο προάστιο της Αγίας Πετρούπολης γύρω στις 14:00, χθες Δευτέρα.

Ο Βορόνοφ βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα με ένα τραύμα από πυροβολισμό στο κεφάλι του, ένα πιστόλι Grand Power κοντά και πολλούς κάλυκες  στον πάτο της πισίνας.

  • Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή διερευνά τον θάνατο του Βορόνοφ, τον οποίο αυτή τη στιγμή αποδίδουν σε «διαμάχη με επιχειρηματικούς εταίρους».

Η σύζυγός του φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι ο Βορόνοφ πίστευε ότι του έκλεβαν  «πολλά χρήματα» , «άτιμοι» εργολάβοι και συνεργάτες.

  • Όμως, δεν είναι ούτε ένας ούτε δυο οι θάνατοι σε πολυτελείς επαύλεις κοντά στην Αγία Πετρούπολη, γεγονός που φουντώνει τις φήμες ότι πρόκειται για δολοφονίες  που οργανώθηκαν για να μοιάζουν με αυτοκτονίες.

Ο Αλεξάντερ Τιουλάκοφ, 61 ετών, ανώτερο στέλεχος οικονομικών και ασφάλειας της Gazprom, βρέθηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του στο πολυτελές συγκρότημα κατοικιών Leninsky τον Φεβρουάριο.

Οι ερευνητές είπαν ότι αυτοκτόνησε, αλλά τοπικές αναφορές έλεγαν ότι το σώμα του  έφερε σημάδια ξυλοδαρμού – υποδηλώνοντας ότι ο απαγχονισμός ήταν σκηνοθετημένος.

Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, στο ίδιο συγκρότημα κατοικιών, ο 60χρονος Λεονίντ Σούλμαν βρέθηκε μαχαιρωμένος μέχρι θανάτου στο μπάνιο του.

Ο Σούλμαν ήταν επικεφαλής των μεταφορών της Gazprom Invest, ενός κλάδου του ενεργειακού κολοσσού που χειρίζεται τα επενδυτικά του έργα.

Ο δισεκατομμυριούχος Αλεξάντερ Σουμπότιν, 43 χρόνων, πρώην ανώτερο στέλεχος στον ενεργειακό κολοσσό Lukoil, βρέθηκε επίσης νεκρός τον Μάιο αφού «έλαβε συμβουλές από σαμάνους».

Μια θεωρία είναι ότι δηλητηριάστηκε από δηλητήριο φρύνων που προκάλεσε καρδιακή προσβολή.

Τον Απρίλιο, ο πάμπλουτος Βλαντισλάβ Αβάγεφ,  51 ετών, πρώην αξιωματούχος του Κρεμλίνου, φάνηκε να αυτοκτόνησε αφού σκότωσε τη σύζυγό του Γελένα , 47 ετών, και την δεκατριάχρονη  κόρη του.

Είχε δεσμούς υψηλού επιπέδου με τον κορυφαίο ρωσικό χρηματοπιστωτικό οργανισμό Gazprombank. Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι είχε πρόσβαση στα οικονομικά μυστικά της ελίτ του Κρεμλίνου.

Αρκετές μέρες αργότερα, ο πολυεκατομμυριούχος Σεργκέι Προτοσένια, 55 ετών, βρέθηκε απαγχονισμένος στην Ισπανία, αφού σκότωσε με τσεκούρι τη σύζυγό του Ναταλία, 53 ετών, και την έφηβη κόρη τους, Μαρία.

Ήταν πρώην αντιπρόεδρος της Novatek, μιας εταιρείας επίσης στενά συνδεδεμένης με το Κρεμλίνο.

  • Όπως και με τον Αβάγεφ , υποδηλώνεται ότι αυτό μπορεί να ήταν μια δολοφονία που έγινε για να φαίνεται ως αυτοκτονία.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας πολυεκατομμυριούχος της κινητής τηλεφωνίας και η σύζυγός του βρέθηκαν μαχαιρωμένοι μέχρι θανάτου σε μια άλλη υπόθεση που έχει εγείρει ερωτηματικά. Ο γυμνός Γεβγκένι Παλάντ, 47 ετών, και η σύζυγός του Όλγκα, 50, γεννημένη στην Ουκρανία, βρέθηκαν με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι από την κόρη τους Πολίνα, 20 ετών.

Οι πρώτες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης ήθελαν τη γυναίκα να έχει σκοτώσει τον άντρα της και στη συνέχεια να αυτοκτόνησε, επειδή αυτός της είχε δηλώσει ότι την εγκαταλείπει. Ωστόσο, αυτό αμφισβητήθηκε έντονα από τον καλύτερο φίλο του ζευγαριού.

 

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Ρώσος υπουργός Άμυνας: «Τα όπλα που παραδίδει η Δύση στην Ουκρανία καταλήγουν στη Μέση Ανατολή και τη μαύρη αγορά»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: