Εγκληματική ενέργεια: Έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real και του Realfm – Τεράστιες οι ζημιές, βρέθηκαν γκαζάκια [video]

Φωτιά καίει τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας Real News και του ραδιοφωνικούσταθμού Real. Φωτογραφία enikos.gr




Φωτιά ξέσπασε στο κτίριο που βρίσκεται ο Realfm 97,8, και η εφημερίδα Real News επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Είναι φανερό ότι κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν το συγκρότημα του Real.

Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα. Η φωτιά ξεκίνησε από τον πάνω όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Realfm 97,8 και επεκτάθηκε προς τα κάτω.

Η πυροσβεστική εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, με πρώτο αυτό του εμπρησμού, καθώς ακούστηκαν τρεις εκρήξεις. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Σημειώνεται ότι χθες υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος. Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία… Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm.

Ο εκδότης της εφημερίδας, Νίκος Χατζηνικολάου, σε tweet κάνει λόγο για εκρήξεις και σκόπιμη ενέργεια εμπρησμού. Έγραψε:

Έβαλαν φωτιά στον Real FM! Μας καίνε! Τρείς εκρήξεις και τώρα καιγόμαστε…

Αρχικά προκλήθηκε μικρή φωτιά στην είσοδο από την έκρηξη, ωστόσο λόγω ενός αεραγωγού γρήγορα επεκτάθηκε στον τρίτο όροφο του κτηρίου, προκαλώντας πυρκαγιά και εκτεταμένες ζημιές.

Εργαζόμενη που βρισκόταν στο κτήριο εκείνη την ώρα, κατέβηκε με τη βοήθεια των πυροσβεστών από το κλιμακοστάσιο και διακομίστηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε νοσοκομείο, προκειμένου να της παρασχεθούν προληπτικά οι πρώτες βοήθειες.

Oπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

Υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία εχουν βρεθεί έως τώρα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο κτήριο του Real FM στο Μαρούσι όπου εκδηλώθηκε τα ξημερώματα πυρκαγιά η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Σημειώνεται ότι το ισόγειο του κτηρίου είναι κενό, στον πρώτο και δεύτερο όροφο στεγάζονται τα γραφεία Real FM & Real News, ενώ στον τρίτο όροφο βρίσκονται γραφεία ναυτιλιακής εταιρίας.

Οι μεγάλες ζημιές έχουν προκληθεί στον τρίτο όροφο, αλλά υπάρχουν αρκετές και στους άλλους δύο. Η εργαζόμενη που απεγκλωβίστηκε από το κτήριο ήταν στον πρώτο όροφο όπου είναι τα γραφεία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Αυτή την ώρα αναμένεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της ΕΛΑΣ, το οποίο θα ερευνήσει τον χώρο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλοι μηχανισμοί, εκτός από αυτόν που ήδη έχει εντοπιστεί.

Την προανάκριση για την υπόθεση θα αναλάβει πιθανότητα η Κρατική Ασφάλεια.

Φορτίο μαμούθ με σχεδόν 11 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα εντοπίστηκε στον Πειραιά: Είχε προορισμό το Μαυροβούνιο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: