“Δεν τον ήθελαν”, λέει συγκλονισμένη η μητέρα του: Με απολυτήριο ο Νικόλας και υποψήφιος φοιτητής (Video)

Ο Νικόλας με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Φωτογραφία μέσω Omega




Δύναμη ψυχής, θέληση και πείσμα. Ο Νικόλας βρήκε τον τρόπο, ξεπέρασε τα εμπόδια και τις δυσκολίες που – αν και δεν θα έπρεπε – συνάντησε και αποφοίτησε από το Λύκειο Παλλουριώτισσας με βαθμό απολυτηρίου 18,43. Ο δρόμος για ένα παιδί που έβρισκε παντού κλειστές πόρτες δεν ήταν εύκολος, μετέδωσε το κανάλι Omega.

«Είναι ένα παιδί το οποίο από την αρχή αποταθήκαμε στο νηπιαγωγείο, δεν τον ήθελαν στο νηπιαγωγείο, δεν τον ήθελαν στη σχολή κωφών, δεν τον ήθελαν μετά στο σχολικό πλαίσιο γιατί βάσει της εικόνας του και της αναπηρίας του θεωρούσαν ότι δεν είναι εκπαιδεύσιμος», λέει στο OMEGA η μητέρα του Νικόλα, και Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης “Αγκαλιά Ελπίδας”, Γιούλα Πιτσιάλη.

Ο Νικόλας, μαζί με την οικογένειά του, έδωσε μία μεγάλη μάχη για να μπορέσει να συμμετάσχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις, ξεσηκώνοντας κύμα συμπαράστασης από την κυπριακή κοινωνία. Και κατόρθωσε τελικά να πετύχει το αυτονόητο. Πρόσβαση σε ένα γραπτό, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Έτσι πήγε ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό του, αφού σήμερα είναι υποψήφιος φοιτητής.

«Για τον Νικόλα το να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο ακόμα τέσσερα χρόνια παράτασης γνώσης και να έχει στόχους εν πάρα πολλά σημαντικό, δυστυχώς δεν έχει κάτι άλλο που μπορεί να απασχολήσει…»

Μέσα από το παράδειγμά του, ο Νικόλας απέδειξε ότι τα παιδιά με αναπηρίες μπορούν να θριαμβεύσουν. Αυτό που χρειάζονται μόνο είναι ένα πρόσφορο έδαφος που θα τους το επιτρέψει.

«Είναι ένα μήνυμα προς όλους όσους έχουν παιδιά με αναπηρίες, να μην τα βάζουν κάτω, να μην πιστεύουν όταν τους λένε ότι τα παιδιά τους δεν μπορούν, όλα τα παιδιά μπορούν φτάνει να τους το επιτρέψουμε εμείς με τον τρόπο που θα αποταθούμε κοντά τους, με τον τρόπο που θα τα διδάξουμε και τον τρόπο που θα τα αξιολογήσουμε».

Είναι χρέος όλων μας, λοιπόν, να σεβαστούμε και να στηρίξουμε τον κάθε Νικόλα.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: