Αποκλεισμένη η περιοχή της συντριβής του Αντόνοφ: Στο σημείο ειδικοί Πυρηνικής και Βιολογικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ

File photo: Φωτογραφία από drone εικονίζει την περιοχή όπου έπεσε Ουκρανικό αεροσκάφος τύπου Antonov, μεταξύ Παλαιοχωρίου – Αντιφιλίππων στην Καβάλα.ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ




Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με ανακοίνωση του απαγόρευσε το πρωί της Κυριακής την κυκλοφορία όλων των αγροτικών οχημάτων και των πεζών στις αγροτικές περιοχές των τοπικών κοινοτήτων Αντιφιλίππων και Παλαιοχωρίου.

Και αυτό προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα από τα συντρίμμια του αεροσκάφους  Αντόνοφ που έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα πολλών μέτρων.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει αυτή η απαγόρευση, καθώς ακόμα δεν είναι γνωστός ούτε ο ακριβής αριθμός των μερών του αεροσκάφους που βρίσκονται διάσπαρτα στις αγροτικές εκτάσεις ούτε, όμως, και η επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε.

Στην περιοχή έφθασε και κλιμάκιο του ειδικού διακλαδικού λόχου του ΓΕΕΘΑ, που θα ελέγξει την άσπρη σκόνη η οποία υπάρχει διάσπαρτη γύρω από τα συντρίμμια του αεροσκάφους και θα αποφανθεί για την επικινδυνότητα της.

Συγκεκριμένα τμήμα του Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής ‘Αμυνας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) αποτελούμενο από 14 άτομα συμμετέχει στην έρευνα στο σημείο που, χθες το βράδυ, κατέπεσε αεροσκάφος Αντόνοφ, στην κοινότητα Αντιφιλίππων του δήμου Παγγαίου, δυτικά της Καβάλας.

Εξάλλου, ήδη στην περιοχή έχουν μεταβεί δύο Τάγματα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καβάλα, Ελλάδα 

11,5 τόνους πυρομαχικά μετέφερε το Αντόνοφ, δήλωσε ο υπ. Άμυνας της Σερβίας * Παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στις έρευνες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: