Απαράδεκτος, λέει ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα για την αθλιότητα του χάρτη Μπαχτσελί: Ο Ερντογάν έχει καταπιεί τη γλώσσα του

File Photo: Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία




Μπορεί ο Ερντογάν να μην απαντά στην πρό(σ)κληση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεκαθαρίσει αν ο άθλιος χάρτης του Μπαχτσελί αποτελεί επίσημη τουρκική θέση, αλλά το έκανε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Έρνστ Ράιχελ.

Με μια ανάρτησή του στο twittet, στην οποία έχει ενσωματώσει και την πρωθυπουργική ανάρτηση, για να γίνει σαφέστερος, ο κ. Ράιχελ σημειώνει εμφατικά: «Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη».

Ενώ έχουν περάσει αρκετές ώρες πλέον η άρνηση του καθεστώτος Ερντογάν να τοποθετηθεί δημόσια επί των αδιανόητων ισχυρισμών του συνεταίρου του Ντεβλέτ Μπαχτελί καθιστά σαφές ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας είναι εγκλωβισμένος στο… τέρας που ο ίδιος δημιούργησε.

Ο Μπαχτσελί του οποίου η επιβίωση του κόμματος τίθεται εν αμφιβόλω στις επόμενες εκλογές της Τουρκίας επιχειρεί με ένα κρεσέντο εθνικιστικού λαϊκισμού να συγκεντρώσει την προσοχή μερίδας των ψηφοφόρων.

Όμως αυτό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στον Ερντογάν καθώς οι ισχυρισμοί και οι χάρτες περί Κρήτης ξεπερνάνε κάθε όριο: Αν τον αποδοκιμάσει δημόσια δημιουργεί ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό. Αν τον επιδοκιμάσει τότε είναι προφανές ότι θα ξεσηκωθεί ένα τεράστιο τσουνάμι διεθνών αντιδράσεων που πιθανότατα θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.

Μάζεψε τον συνέταιρο σου Μπαχτσελί, το μήνυμα του Μαξίμου στο τουρκικό Παλάτι: Γελοίοι, ισχυρίζονται ότι τα 3/4 της Κρήτης τους ανήκουν

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: