Το τέλος των μακελάρηδων της Wagner, oι Ουκρανοί τους ξεκλήρισαν: Τεράστιες απώλειες για τους δολοφόνους του Πούτιν [videos]

File photo Μισθοφόροι της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ Screenshot via YouTube




100 μέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την ματαίωση των προσδοκιών για πανηγυρική “αστραπιαία νίκη” του Κρεμλίνου, η ομάδα επίλεκτων μισθοφόρων της Wagner, που είναι ευρέως γνωστή ως «ιδιωτικός στρατός του Πούτιν» έχει καταγράψει τεράστιες απώλειες κατά τη διάρκεια των μαχών στα ανατολικά της χώρας.

To Κρεμλίνο ουδέποτε αναγνώρισε ότι μισθοφόροι της Wagner μετέχουν στον πόλεμο της Ουκρανίας και ειδικότερα – όπως υποστηρίζουν επώνυμες αναφορές – στη Μαριούπολη και το Ντονμπάς.

Στις 30 Μαϊου οι Ουκρανικές δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι συνέτριψαν “μεγάλη μονάδα” μισθοφόρων της “στρατιάς του Πούτιν” στο Ντονμπάς, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, η υπηρεσία πληροφοριών SBU της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι οι καταστροφικές απώλειες έχουν προκαλέσει πτώση του ηθικού στις δυνάμεις εισβολής της Μόσχας.

Πιστεύεται ότι απώλειες της Wagner δεν έχουν μέχρι στιγμής καταγραφεί στους άνω των 30.000 θανάτων Ρώσων στρατιωτών από ενάρξεως του πολέμου, βάσει των υπολογισμών των Ουκρανών.

Οι εκατοντάδες θάνατοι στους κόλπους της περιβόητης «Ομάδας Wagner» αποκαλύφθηκαν σε ένα τηλεφώνημα που έχει υποκλαπεί στο σπίτι Ρώσου στρατιώτη.

Στην ηχογράφηση ακούγεται ο άνδρας να τηλεφωνεί στη γυναίκα του και να παραπονιέται ότι η «επιλεκτική μονάδα» έχει συντριβεί, αφήνοντας τα «συνηθισμένα» στρατεύματα να φοβούνται να πολεμήσουν.

Ο στρατιώτης ακούγεται να λέει στη γυναίκα του: “Ακόμη και καλά εκπαιδευμένοι μισθοφόροι δεν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους τους” και προσθέτει: “Έχουν απομείνει άθλια απομεινάρια”, από τους χιλιάδες μισθοφόρους που στάλθηκαν στην Ουκρανία να ενισχύσουν τις τακτικές δυνάμεις”.

  • Τελικά η γυναίκα απαντά στον σύζυγό της ζητώντας του να μην επεκτείνει το στρατιωτικό του συμβόλαιο και να αγνοήσει τις απειλές των ανωτέρων του.

Ο Όμιλος Wagner είναι μια ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία που χρησιμοποιείται συχνά από το Κρεμλίνο για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων. Κατηγορείται για πολλαπλά εγκλήματα πολέμου.

Ιδρύθηκε το 2014 από τον Ντμίτρι Βαλέριεβιτς Ούτκιν, βετεράνο των ειδικών δυνάμεων του πρώτου και του δεύτερου πολέμου της Τσετσενίας.

Οι δεσμοί του με την GRU της Μόσχας -την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Κρεμλίνου- και τις ειδικές δυνάμεις Spetsnaz- δείχνει  ότι η ομάδα είναι πιθανώς προέκταση και των δύο.

Πιστεύεται ότι ο τίτλος «Βάγκνερ» προέρχεται από τη γοητεία που ασκούσε στον ιδρυτή της ο Γερμανός συνθέτης και  από τον ενθουσιασμό του για το γερμανικό ναζιστικό κίνημα.

 

 

 

Με πληροφορίες από The Mirror

Μισθοφόροι της Wagner στις σφαγές στη Μπούτσα, λένε οι μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας: Μέρος οργανωμένου σχεδίου εκφοβισμού

Μισθοφόρος της Wagner, του ιδιωτικού στρατού του Πούτιν, αποκαλύπτει: Ας το αρνείται το Κρεμλίνο, πολεμάμε στο Ντονμπάς [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: