Στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής, ο Επίτροπος Προεδρίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το παροικιακό σχολείο της Νέας Υόρκης, το Ελληνικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, όπου διαπίστωσε το σημαντικό έργο που επιτελείται. Φωτογραφία Γραφείο Τύπου και Πληροφορίων




Ο Επίτροπος Προεδρίας μετέβη στη Νέα Υόρκη για να συμμετάσχει στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής

Ο κ. Φώτης Φωτίου πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες επίσκεψη στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας των Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2022.

Σήμερα, ο Επίτροπος Προεδρίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το παροικιακό σχολείο της Νέας Υόρκης, το Ελληνικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, όπου διαπίστωσε το σημαντικό έργο που επιτελείται.

Ο κ. Φωτίου συζήτησε με τη Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικούς του σχολείου για τα προγράμματα του σχολείου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και τις εισηγήσεις τους.

Αφού εξέφρασε ευχαριστίες και συγχαρητήρια για την προσφορά τους, τους διαβεβαίωσε για ακόμη μία φορά για τη στήριξη τόσο του ιδίου, όσο και της Κυβέρνησης στην κάθε τους προσπάθεια, αφού ο στόχος της λειτουργίας των σχολείων της παροικίας στο εξωτερικό είναι να γνωρίζει η νέα γενιά τις ρίζες της, τις παραδόσεις της, την Ιστορία και τον πολιτισμό της.

Στη συνέχεια, ο κ. Φωτίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο τα οποία του εξέφρασαν την αγάπη τους για την Κύπρο.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο Επίτροπος Προεδρίας θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στις εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της Ημέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που θα πραγματοποιηθούν στη Νέα Υόρκη, και θα έχει, επίσης, συναντήσεις με τον Βοηθό Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, εκπροσώπους των παροικιακών οργανώσεων κα της νεολαίας της Διασποράς.

Με πληροφορίες Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: