Στα πάτρια εδάφη θα βρεθούν οι Κρήτες της Αμερικής τον Ιούλιο: «Βουτιά» στο παρελθόν και τις παραδόσεις του νησιού

File photo: Παραλία της Κρήτης. Πηγή: ANA -MPA




Εκδρομή στην Κρήτη για γνωριμία με την φύση και την κουλτούρα του τόπου καταγωγής διοργανώνει τον Ιούλιο η Παγκρητική Ένωση Αμερικής (PAA), η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 9 Ιουλίου, με τη χορηγία της PAA και της Παγκρητικής Ένωσης Νέων Αμερικής (PYA).

«Σχεδιάζουμε αυτό το ταξίδι περισσότερα από τέσσερα χρόνια», σημειώνει ο Πρόεδρος της Παγκρητικής Ενωσης Αμερικής, Ιάκωβος Μπούτζουκας, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα».

«Η αρχική μας πρόθεση ήταν να ταξιδέψουμε στην Κρήτη το καλοκαίρι του 2020, όμως η πανδημία μας ανάγκασε να αλλάξουμε τα σχέδιά μας.

Αυτή η εκδρομή θα φέρει τα μέλη μας, τις οικογένειές και τους φίλους τους πίσω στην πατρίδα μας, για να ζήσουν την Κρήτη όπως ποτέ άλλοτε.

Κρατικοί Αξιωματούχοι και Ιερός Κλήρος υποδέχτηκαν την ιδέα και υπήρξαν εξαιρετικά φιλόξενοι.

Έχουν υποστηρίξει αυτή την εκδρομή διοργανώνοντας και προσφέροντας στους συμμετέχοντες εμπειρίες που είναι μοναδικές στην Κρήτη.

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις αυθεντικές έννοιες της φιλοξενίας και του φιλότιμου, που έχει να προσφέρει το νησί μας και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιτέλους θα επιστρέψουμε στην Κρήτη για να ανακαλύψουμε τις ρίζες μας!» σημειώνει ο κ. Μπούτζουκας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σειρά από εκδρομές και άλλες εκδηλώσεις που ξεκινούν από την 4η Ιουλίου, επέτειο της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, με επίσκεψη στο Αρκάδι, όπου θα πραγματοποιηθεί δοξολογία στην Ιερά Μονή Αρκαδίου προς τιμήν της Αμερικανικής και της Ελληνικής Επανάστασης.

Οι άλλες εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, παραδοσιακά κρητικά γλέντια σε Μέρωνα και Κεραμιά, ένα απόγευμα στο Θέρισο αφιερωμένο στον  Ελευθέριο Βενιζέλο», μια συναυλία κρητικής μουσικής στο διάσημο φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο και μια βραδιά κάτω από τα αστέρια στον «Κήπο των Αισθήσεων» στο Ηράκλειο.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστές ξεναγήσεις στα Χανιά, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο, μαθήματα κρητικής μουσικής και χορού, καθώς και επισκέψεις στο Φόδελε τη γενέτειρα του Ελ Γκρέκο, επιδείξεις απόσταξης τσικουδιάς και τυροκόμησης, εκδρομές σε οινοποιεία, τζιπ “σαφάρι”, κ.α.

Σε πολλές από τις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν ζωντανά Κρητικοί μουσικοί καλλιτέχνες, ενώ μέλη της Παγκρητική Ένωσης Νέων Αμερικής έχουν δημιουργήσει μια Εθνική χορευτική ομάδα που θα πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε διάφορες εκδηλώσεις.

Στην ανακοίνωση της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, τονίζεται ότι «εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών έχουν ήδη πραγματοποιήσει την εγγραφή τους για την εκδρομή, με τους συμμετέχοντες να προέρχονται από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

 

Ύπουλο κτύπημα του Πατριάρχη Σερβίας στο Φανάρι: Έδωσε παράνομα “τόμο αυτοκεφαλίας” στην Εκκλησία των Σκοπίων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: