Παρά την αποπληρωμή του ΔΝΤ η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ρόδινη: Ο κίνδυνος της φτώχειας…

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ρεπορτάζ του Alexandros KOTTIS στην OUEST FRANCE με τίτλο “Η Ελλάδα μειώνει το χρέος της αλλά παραμένει αναιμική” σημειώνει ότι παρά το σημαντικό βήμα της Ελλάδας να αποπληρώσει το χρέος της προς το ΔΝΤ τον Απρίλιο και την αισιοδοξία που επιδεικνύεται, η κοινωνικοοικονομική πραγματικότητα δεν είναι ρόδινη για πολλούς Έλληνες.

Παρουσιάζει την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας σε αναζήτηση εργασίας με ικανοποιητικούς όρους.

Σύμφωνα με στοιχεία του ελληνικού δικτύου κατά της φτώχειας, το 2021, περισσότερο από το ένα τέταρτο του πληθυσμού (28,9%) διέτρεχε τον κίνδυνο φτώχειας ενώ και οι δείκτες των τελευταίων μηνών δεν αφήνουν περιθώρια για αισιοδοξία.

Η κοπέλα συγκαταλέγεται στο 75% των Ελλήνων ηλικίας 17 έως 39 ετών που είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν την επικράτεια, σύμφωνα με δημοσκόπηση του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού διαΝΕΟσις.

Δώδεκα χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης, και τη στιγμή που η Ελλάδα μόλις εξόφλησε το χρέος της προς το ΔΝΤ, οι δυσκολίες παραμένουν. Το ΔΝΤ είναι μόνο ένας από τους δανειστές, με κυριότερους την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, θυμίζει ο Γιάννης Κουζής, καθηγητής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η Ελλάδα έχει ακόμη δεμένα τα χέρια της για τις επόμενες δεκαετίες, διαβεβαιώνει ο καθηγητής.

“Δεν έχω τη δύναμη να επενδύσω σε μια χώρα που δεν μου αποφέρει τίποτα” δηλώνει η νεαρή κοπέλα για την οποία το να φύγει στο εξωτερικό είναι η μόνη διέξοδος -καταλήγει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Alexandros KOTTIS στην OUEST FRANCE – “La Grèce allège sa dette mais reste exsangue”

Άμεσα η κήρυξη ως υποχρεωτικής της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον επισιτιστικό κλάδο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: