Πανδημία τέλος, οι τουρίστες επιστρέφουν στη Μεσόγειο: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

File Photo: Το πρόγραμμα αφορά σε άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μέχρι και τις 30-11-2023 για δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών στις πληγείσες απο τις πυρκαγιές του 2021 περιοχές της Βόρειας Εύβοιας. EPA, ERDEM SAHIN




Άκρως αισιόδοξα για τον τουρισμό στη Μεσόγειο είναι τα πρώτα στοιχεία που δείχνουν πως οι αφίξεις σε χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία, θα κινηθούν σε επίπεδα προ πανδημίας.

Πιο αναλυτικά, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν την Ισπανία τον Απρίλιο αυξήθηκε σχεδόν κατά 10 φορές συγκριτικά με τον ίδιο μήνα ένα χρόνο νωρίτερα σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι ξένοι τουρίστες δαπάνησαν 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ισπανία τον Απρίλιο, συγκριτικά με 668 εκατομμύρια ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ιταλία , με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι φέτος η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει τουλάχιστον 33 εκατομμύρια ξένους τουρίστες, όπως είχε συμβεί το 2019.

Οι λεγόμενες πόλεις της τέχνης ,από την Ρώμη μέχρι την Νάπολη και την Βενετία,  έχουν ήδη γεμίσει με ξένους επισκέπτες ενώ και στα γνωστότερα θέρετρα, όπως της Σαρδηνίας και της Απουλίας, οι εστιάτορες και ξενοδόχοι, ξανάρχισαν να χαμογελούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Cattolica, σε έρευνα που έγινε σε Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία Αγγλία και Γερμανία, οι ερωτηθέντες απάντησαν ότι ο πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός που θα επέλεγαν, είναι η Ιταλία, με συνολικό ποσοστό 60%.

Και η Ελλάδα στους κορυφαίους προορισμούς για φέτος

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει σε αφίξεις ακόμη και το 2019, που αποτέλεσε τη χρονιά – ρεκόρ για τον τουρισμό.

Ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί, είναι τα στοιχεία του Συνδέσμου Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων, σύμφωνα με τα οποία η αύξηση όσον αφορά στην ζήτηση ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, αγγίζει το 237%.

 

Κατά 3,3% αυξήθηκαν οι νέες επιχειρήσεις με τις περισσότερες στους τομείς των καταλυμάτων και της εστίασης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: