Ούτε λέξη «ξαφνικά» από τον Ερντογάν για ελληνοτουρκικά και Αιγαίο στην σύνοδο ΝΑΤΟ

O ισλαμιστής ηγέτης της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μαζί με τον υπουργό του επί των Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσέρχονται για τις εργασίες της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. EPA/MATEUSZ MAREK POLAND OUT




Καμία αναφορά δεν υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνοτουρκικά, κατά την τοποθέτησή του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Μαδρίτη.

Ο Ερντογάν στον ελάχιστο χρόνο στον οποίο μίλησε δεν έθεσε κανένα από τα ζητήματα που έθετε στον δημόσιο διάλογο όλο το προηγούμενο διάστημα, όπως την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, στην τοποθέτηση του ο Ερντογάν δεν αναφέρθηκε καθόλου στις αναθεωρητικές του θέσεις για τα Ελληνοτουρκικά, αν και έκανε νύξεις για τα της τρομοκρατίας, με αναφορές στην οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, το PKK κ.ο.κ.  Ακόμα, αναφέρθηκε στις οικονομικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, με έμφαση στον πληθωρισμό που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα την Τουρκία.

Μέχρι στιγμής όλοι οι ομιλητές αναφέρονται στην ρωσική εισβολή εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση τους στην Ουκρανία και την ανάγκη ενίσχυσης της υποστήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει προγραμματισμένη συνάντηση το απόγευμα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ενώ νωρίτερα είχε τετ α τετ με τον Εμανουέλ Μακρόν.

 

Τελικά ο Ερντογάν πήρε αντάλλαγμα από τον Μπάιντεν: Τον εκσυγχρονισμό των F-16 – Η καθοριστική μάχη στην επιτροπή Μενέντεζ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: