Ο Χριστοδουλίδης ζήτησε την υποστήριξη των Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών: Ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση

Ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον πρόεδρο, Χαράλαμπο Θεοπέμπτου αλλά και αντιπροσωπία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών. Φωτογραφία via Φιλελεύθερος πραγματοποίησε




Συνάντηση με τον πρόεδρο αλλά και αντιπροσωπία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών πραγματοποίησε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος του Κινήματος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Χριστοδουλίδη για την επίσκεψη χαρακτηρίζοντας εποικοδομητική την μεταξύ τους συνάντηση. Ο κ. Θεοπέμπτου τόνισε πως:

«Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε και να συζητήσουμε πτυχές από το πρόγραμμα του κ. Χριστοδουλίδη ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για τις προεδρικές εκλογές» ενώ, εξέφρασε και την επιθυμία του για να συζητηθεί το θέμα των επικείμενων Προεδρικών Εκλογών το συντομότερο με το πολιτικό γραφείο του Κινήματος και στη συνέχεια με την Κεντρική Επιτροπή για να προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ευχαρίστησε τον κ. Θεοπέμπτου τονίζοντας πως:

«Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της Κυπριακής κοινωνίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω το πλαίσιο με το οποίο αναπτύσσω τον διάλογο με την κοινωνία, όπως επίσης να αναπτύξω τις βασικές αρχές, τους πυλώνες και τις προτεραιότητες του υπό διαμόρφωση προγράμματος μας. Όπως προκύπτει μέσα από τον διάλογο θα είμαστε σε επαφή με το Κίνημα Οικολόγων και είμαι έτοιμος να απαντήσω σε ένα συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο που έχει κοινοποιηθεί και στους υπόλοιπους υποψηφίους».

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε ότι επιθυμεί να δοθεί συνέχεια στις συναντήσεις με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Την αντιπροσωπεία του Κινήματος αποτελούσαν ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος κ. Άλκης Παπής, ο Αντιπρόεδρος Α’ κ. Κυριάκος Τσιμίλλης, οι βουλευτές Αλεξάνδρα Ατταλίδου και Σταύρος Παπαδούρης και τα Μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης και Νίκος Μιχαλιάς.

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΕΛΜΕΚ

Θέματα που αφορούν την παιδεία, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εκπαίδευσης και τα δημόσια σχολεία συζήτησε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση του κ. Χριστοδουλίδη, στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του διαλόγου του με την κοινωνία των πολιτών.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η επιλογή δεν έγινε τυχαία, καθώς «είναι ξεκάθαρο, όπως προκύπτει μέσα από τον μέχρι στιγμής διάλογο με τους πολίτες, ότι η παιδεία είναι ψηλά στα θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία». Είναι άλλωστε όπως πρόσθεσε, ένα θέμα το οποίο επηρεάζει οριζόντια όλους τους τομείς πολιτικής.

Η συνάντηση χαρακτηρίστηκε και από τις δύο πλευρές εποικοδομητική. Έγινε, όπως δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης, ανταλλαγή απόψεων και θα ακολουθήσει ιεράρχηση των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η δημόσια εκπαίδευση, σε θέματα που αφορούν πρωτίστως τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και σε θέματα δομής, αξιολόγησης και βελτίωσης ακόμα περισσότερο της προφερόμενης παιδείας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ζήτησε να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση. «Θεωρούμε ότι έχει αφουγκραστεί ο κ. Χριστοδουλίδης όλα αυτά τα ζητήματα και ευελπιστούμε στο να τα εντάξει στο πρόγραμμά του, με στόχο την επίλυσή τους για το καλό του δημόσιου σχολείου, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας μας».

Άγριος καυγάς ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ για τον Μακάριο: Τα δύο κόμματα θυμήθηκαν τις εποχές του ’60 και του ’70

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: